Serie

Skribent

Patrik Jonsson

26 november 2015 | 18:01

8 teman vi vill se i kommande säsonger av "American Horror Story"

Den pågående säsongen av "American Horror Story" kallad "Hotel" lär inte bli den sista. Patrik Jonsson föreslår kannibaler, exorcism och ufon som framtida teman.
En grundtanke jag hållit mig till är att döpa säsongerna till olika platser och ställen så att säga. Så har det ju fungerat hittills; "Murder House", "Asylum", "Coven", "Freak Show" samt "Hotel" är samtliga undertitlar som beskriver olika "instutitioner". Jag har därför valt att inte döpa en säsong till exempelvis "American Horror Story: Exorcism" men istället så smidigt som möjligt baka in just exorcism under en bättre passande och mer "trolig" undertitel. Jag hoppas ni förstår.

Varsågod Ryan Murphy, här har du lite idéer till kommande säsonger!

"American Horror Story: Outbreak City"
Eller kanske "Infested City"? Faktum är att just denna titel (och tema) är jag mest splittrad över. Här hade jag tänkt mig en stad som drabbats av ett virus. Virus, även karantän, är alltså nyckelteman och här kan man enkelt hämta inspiration från en hel drös skräckfilmer. Man skulle även kunna tänka sig att blanda in en militärbas i staden där experiment på utomjordingar utförs. Därmed får man även rymd- och invasionstemat involverat. Lite Area 51 kort och gott.

"American Horror Story: Farmhouse"
Precis som det låter vill jag här ge mig ut till någon avlägsen farm på de amerikanska vidderna, gärna Texas. Nyckeltemat här är nämligen någon galen alternativt inavlad familj där huvudinspirationen naturligtvis kommer hämtad från klassikern "The Texas Chainsaw Massacre". Man skulle även kunna få in blinkningar till filmer som "Wrong Turn" och "Deliverance". Jag vill helt enkelt ge "American Horror Story" lite banjo!

"American Horror Story: Slaughter Camp"
Här har jag två alternativ vad det gäller huvudteman. Endera kör man helt sonika på ett sommarläger som får besök av en galen mördare, vi snackar hederlig slasher à la "Fredagen den 13:e". Eller så kör man på något form av straffläger för ungdomar vilka torteras av en minst sagt ondskefull och bisarr personal. Med detta alternativ kanske man till och med skulle kunna få in en slags skolkänsla som ju skräckgenren onekligen leker med titt som tätt.

"American Horror Story: Highway"Alternativt "Evil Highway" eller något liknande. Här snackar vi the road to hell. En motorväg någonstans i ingenstans där människor försvinner spårlöst eller helt sonika råkar ut för förskräckliga hemskheter. Ondskefulla liftare, vidriga motell, möjligheterna är närmast oändliga. Tänk er filmer som "Liftaren" och "Vacancy". Man skulle även kunna blanda in kidnappningar och på något sjukt sätt få in en bisarr sekt så får vi även det temat avbockat!

"American Horror Story: Terror Island"
En skräckinjagande ö är något som ofta återkommer i skräckfilmer, så varför inte även i "AHS"? Sagt och gjort. Här kan man välja många inriktningar. Kannibalism är ju så klart en. Något som dock skulle kunna bli riktigt bra är ifall man har absurda experiment som huvudtema ("The Island of Dr. Moreau"). Eller så kör man på kopplingar till 2:a världskrigets nazister och deras fruktansvärda forskare. Släng in några gamla, bortglömda bunkrar och tunnlar och saken är biff!

"American Horror Story: Ghost Town"Här snackar jag om en hederlig gammal spökstad. Visst har "AHS" pysslat med spöken tidigare, här vill jag dock plocka in lite mer klassiska fenomen som poltergiests, demoner och andra onda väsen. Varför inte dessutom låta det hela utspela sig under västerntiden? Det vore ju en perfekt era för en riktig "Ghost Town" och dessutom skulle det lätt bli en säsong som verkligen stack ut! Att hämta inspiration lär inte bli särskilt svårt.

"American Horror Story: Cabin"Den klassiska onda stugan i skogen måste ju naturligtvis även den få bli representerad. Här kan man plocka in referenser från allt mellan "Hans & Greta" till "Evil Dead" samt just "Cabin in the Woods". "AHS" gillar ju att mixa och här finns alla möjligheter. Vi ska naturligtvis inte endast hålla oss till och i en stuga, vi har ju en hel skog till vårt förfogande. Här kan man gott plocka in massa skogsmyter som träskmonster, vättar, älvor, varulvar och till och med troll. Släng gärna även in en mystisk by med minst lika mystiska invånare.

"American Horror Story: Hospital"
Ett sjukhus som tar livet av patienterna istället för att rädda dem skulle ju mycket enkelt passa in i "AHS". Återigen, här är möjligheterna nästintill oändliga. Själv skulle jag vilja få in exorcism i en sådan här säsong. En patient är helt enkelt inte sjuk utan besatt ("Exorcisten") och på BB-avdelningen hittar vi en annan som bär på Djävulens avkomma ("Rosemarys Baby" & "Omen"). Vidare kan man ta ut svängarna bäst man vill med hemsökta bårhus, galna tandläkare och experimenterande doktorer ("The House on Haunted Hill").

Nu må det sistnämnda förslaget påminna lite om "Asylum", men det gör även "Murder House" om pågående "Hotel". Sedan gillar ju Murphy att dra paralleller mellan säsongerna och "Hospital" har onekligen stora möjligheter även på det planet. Ett tag tänkte jag döpa "Hospital" till "Monastery" (kloster), det hade dock blivit alltför likt just "Asylum" med tanke på alla dess nunnor.

Detta var alltså några lekfulla förslag från min sida. Hittade någon eller några säsonger som ni skulle vilja se förverkligade eller var det bara trams alltihop? Tror ni att någon av dessa faktiskt blir verklighet? Viktigast av allt; har ni några egna förslag? Låt gärna er fantasi flöda och skriv av er här nedan!
| 26 november 2015 18:01 |