BILDEXTRA

Skribent

Anna Thunman Sköld

1 oktober 2014 | 09:00

8 chockförvandlingar i "Game of Thrones"

Kolla in vilka "Game of Thrones"-skådisar som är mest olika sig i verkligheten.
Alla i "Game of Thrones" ser så klart annorlunda ut när de inte måste lajva fantasymedeltid, men nedanstående åtta skådespelare har gjort riktiga förvandlingsnummer i sina roller.

Varning för att spoilers kan dyka upp i texten. Läs bara om du inte är spoilerkänslig.

Emilia1200
Daenerys Targaryen - Emilia Clarke

Clarke-tösen får dölja sitt naturliga mörkbruna hår under en vitblond peruk när hon ska vara Khaleesi med hela TV-världen. Och peruken gör under. Hon är mycket olik sig. 

Hound1200

The Hound - Rory McCann


Till skillnad från sin rollfigur är skotten McCann vare sig deformerad eller bister. Han kan också forma munnen till ett leende, något The Hound nog aldrig gjort (eller haft anledning till). 

Gwen1200

Brienne of Tarth - Gwendoline Christie


När 191 centimeter långa Christie skulle provspela som sköldmön Brienne förberedde hon sig bland annat genom att bara ha på sig unisexkläder, för att komma i rätt maskulina stämning. När hon sen fick rollen lade hon på sig över 6 kilo muskler också. Men när hon inte måste ta grabbatag om hotfulla män i "Game of Thrones" iklär hon sig gärna kvinnliga attribut som klänningar och smink. Och räds inte klackar trots sin imponerande längd. En riktig amazon! 

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Varys - Conleth Hill


Han har hår! Han har skägg! Han är inte eunuck! Eller... skägg har han inte längre. Bilden är från 2009, men gick inte att motstå då den verkligen visar upp en helt annan bild än den "Game of Thrones" vant oss vid.

Arya1200

Arya Stark - Maisie Williams


Under de fyra säsongerna som gått har tittarna fått se lilla Arya gå från pojkflicka till ung kvinna. Det är samma sak med skådespelerskan Maisie Williams. Men i verkligheten har Williams ingen dödslista... vad vi vet. Vassa naglar dock. 

Hodor1200

Hodor  - Kristian Nairn


Nairn kan till skillnad från sin rollfigur säga mer än sitt namn upprepade gånger. Han slipper också bära runt på en förlamad Stark-son, utan kan koncentrera sig på sitt jobb som DJ. Nairn är öppet gay och tatuerad i ansiktet, det sistnämnda döljs i "Game of Thrones" med hjälp av ett välplacerat ärr. Det förstnämnda är en icke-fråga.

Cersei1200

Cersei Lannister - Lena Headey


Två saker som definitivt skiljer Cersei från Headey. Cersei har långt, gyllene hår och en orörd (nåja) kropp. Headey rockar svart, kortklippt frippa och pryder sina armar och sin rygg med tatueringar. Något de kommer få sminka över nästa säsong. (Obs  - klicka bara på länken om du är bekväm med spoilers för säsong 5.) 

Oberyn1200

Oberyn Martell - Pedro Pascal


Om man får tro hans Instagram-konto verkar Pascal vara en glad prick, en så kallad livsnjutare, som räknar in både Lena Headey och "American Horror Story"-stjärnan Sarah Paulson som sina närmaste vänner. Oberyn njöt också av livet, fick man se i senaste säsongen där han förlustade sig med än den ene än den andre, men det tog ju en ända med förskräckelse...

Och nu till den viktiga frågan: vilken av ovanstående åtta tycker du är mest olik sig i sin roll jämfört med hur de ser ut i vanliga fall?
| 1 oktober 2014 09:00 |