Film

Skribent

MovieZine.se

1 mars 2014 | 12:01

750 svenskar bakom "Veronica Mars"-filmen

Fans från 25 länder har skänkt totalt 5,7 miljoner dollar - nu är filmen bara två veckor bort.

Har du saknat Veronica Mars? Den 14 mars är hon äntligen tillbaka. Kristen Bell spelar åter hjältinnan från kultserien, nu i en långfilm som till stor del finansierats av seriens fans.

Över 91 000 hängivna fans i 25 länder har samlat in pengar till filmen. 750 av fansen kommer från Sverige, som därmed placerar sig som det sjätte största bidragsgivarlandet, berättar Warner Bros.

I februari 2013 startade Rob Thomas och Kristen Bell en insamling på Kickstarter i hopp om att få in 2 miljoner dollar. Fansens gensvar var överväldigande: det tog bara tio timmar att uppnå målet. Sammanlagt har filmen "Veronica. Mars" samlat in 5,7 miljoner dollar, vilket gör den till den film som samlar in mest pengar via crowdfunding någonsin.

- Jag blev helt tagen av den fantastiska support vi fick från fans över hela världen under vår Kickstarter-insamling. Vi hade aldrig kunnat göra den här typen av film utan dem. Därför är det otroligt roligt att fansen runt om i världen faktiskt kommer att kunna se filmen samma dag som den har biopremiär här i USA, säger Rob Thomas.

Filmens huvudkaraktärer spelas av originalmedlemmarna från tv-serien, däribland Kristen Bell som Veronica Mars och Jason Dohring som hennes före detta pojkvän Logan Echolls. Filmen tar vid där serien slutade och inleds med att Logan kontaktar Veronica i samband med att han anklagas för att ha begått ett mord.

"Veronica Mars" har världspremiär den 14 mars och kommer i Sverige att släppas på VOD via bland annat iTunes. I maj kommer filmen också på DVD och Blu-ray.

Nedan kan du se filmens inledningsscen:

Var du en av dem som stöttade filmen på Kickstarter? Berätta nedan.

| 1 mars 2014 12:01 |