Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 april 2015 | 18:00

7 snabba fakta om "Fast & Furious 7"

Vet du den rätta ordningen att se filmerna i?
Idag kör ”Fast & Furious 7” in på biograferna, snabb och rasande som sig bör. Sedan starten år 2001 har filmserien växlat upp, och i takt med att fanskaran ökar blir rullarna allt mer spektakulära. Och vi gillar’t! Här är vad du behöver veta om ”Fast & Furious 7”.

Denzel Washington tackade nej

Det sägs att Denzel Washington blev erbjuden en roll i filmen, men tackade nej. Karaktären han skulle spela - en hemlig regeringsagent som anlitar det snabba gänget - görs istället av Kurt Russell.

Två skådisar från "The Expendables" är med

Det är svårt att göra sådana filmer om och med hårda actionhjältar utan att några korsar varandras vägar mer än en gång. Jason Statham är som bekant med i "Fast & Furious 7" som skurken Deckard Shaw. Men även kampsportaren Ronda Rousey dyker upp i rollen som livvakt. Här har hon en oförglömlig fight med Michelle Rodriguez:


Uppföljare till "The Fast and the Furious: Tokyo Drift"?

Här är den rätta ordningen att se filmerna i: 1-2-4-5-6-3-7. Handlingen i den sjunde filmen sägs utspela sig kort efter "Tokyo Drift", nummer tre i serien. Spinoffen på Tokyos gator hade aldrig någon siffra i titeln, så helt otänkbart är det ju inte. Som ni minns dyker Vin Diesel upp i slutet av filmen och här får vi se mer av hans möte med Sean (Lucas Black). Filmseriens fjärde, femte och sjätte film skulle isåfall ha varit dess prequels. Förvirrande? 

Klart för nummer 7 redan innan sexan släpptes

Det blev klart för en "Fast & Furious 7" redan innan sexan hade kommit ut. Tyvärr tvingade det filmskaparen Justin Lin att hoppa av, då han inte skulle hinna med det snabba schemat. Istället fick regissören James Wan ett välbehövligt avbrott från sina skräckfilmer, och gjorde den hittills vildaste filmen av dem alla.

Det är "Furious Seven"

Originaltiteln "Furious 7" ska enligt regissören James Wan ses som "Furious Seven". Jepp, som en referens till "De sju samurajerna".Paul Walker återupplivades med digital magi

Skådespelaren Paul Walker dog tragiskt nog i en bilkrasch, 40 år gammal, hösten 2013. För att färdigställa filmen lånade man in hans två bröder, och använde digitalt trolleri för att återskapa Walkers utseende. Här kan du läsa mer om processen.

Det blir en "Fast & Furious 8"… i New York

Vin Diesel avslöjade iJimmy Kimmels talkshow att den åttonde filmen styr mot New York. Där ska vi också få se mer av Kurt Russells karaktär, Mr. Nobody. De missar väl inte att Helen Mirren bönar och ber om en gästroll?
| 1 april 2015 18:00 |