Film

Skribent

Alexander Dunerfors

29 juni 2012 | 19:01

6 saker du behöver veta om "Guardians of the Galaxy"

Variety har bekräftat Marvels hemliga projekt.

Marvels filmstudio ligger inte på latsidan efter senaste årens superhjältesuccéer. Tvärtom, de maskerade hjältarna på vita duken ska bara bli fler. Och efter många månaders rykten är det äntligen bekräftat (åtminstone av hemliga källor till Variety) - "Guardians of the Galaxy" är Marvels nästa projekt efter "Iron Man 3", "Thor 2" och "Captain America 2".

Liksom i "The Avengers" handlar det om en grupp superhjältar med olika personligheter och förmågor som ska samarbeta för att stoppa ett gemensamt hot. Här i Sverige är dock förlagan inte lika känd, så en snabbguide kan vara på sin plats: 

Handlingen

The Guardians är utomjordingar på 3000-talet, var och den siste av sin ras. De reser tillbaka i tiden för att värva hjälp till att bekämpa Badoon, en ondskefull utomjordisk ras som försöker ta över Jordens solsystem.

Hjältarna

Bland de nyare väktarna som filmen är tänkt att fokusera på finns Adam Warlock, mångbegåvade problemlösaren Star-Lord, martial arts-experten Gamora, knivbeväpnade Drax the Destroyer, Groot, som är ett träd, och fansens favorit: den intelligenta och snabbskjutande tvättbjörnen Rocket Raccoon och. Men precis som med Avengers har många karaktärer anslutit sig och droppat av med åren, så det är långt ifrån klart vilka hjältar vi får möta i filmversionen.

Skurkarna

Badoon är en reptlliknande utomjordisk art i Marvels universum, skapade av bland andra Stan Lee år 1968. De är uppdelade i Badoons brödraskap och Badoons systerskap.

Debuten

1969 debuterade Guardians of the Galaxy i serietidningsform, skapade av Arnold Drake och Gene Colan. Guardians gjorde comeback år 2008.

Citatet

Marvel Studios chef Kevin Feige har vid flera tillfällen pratat om "Guardians of the Galaxy" som en av filmerna man tittar på att göra, bland annat i april i år sade han:

- Det skulle bli väldigt spännande att ta det här till vita duken. När man berättar för folk: "Vi har en cool film, det finns en tvättbjörn och ett träd..." De fattar ingenting! "Sa du ett träd?" "Jomen, de kommer stjäla hela filmen. De är hysteriskt roliga". Ingen vill tro på det. Det gillar jag.

Premiären

Den 16 maj 2014 smäller det, enligt Variety. Det blir dock bara några veckor efter biopremiären av "Captain America 2", så det återstår att se om datumet håller.

| 29 juni 2012 19:01 |