SPEL

Skribent

David Grundström

20 juli 2017 | 20:00

6 saker du bara måste göra i "Destiny 2"-betan

Under helgen har du möjlighet att prova på Septembers stora spelrelease "Destiny 2". Här är listan på vad du kan göra, och inte vill missa, under helgen!
I maj åkte jag till Los Angeles för att titta på avtäckandet av "Destiny 2"! Där fick jag prova på både kampanj, kooperativa uppdrag och flerspelarläget där lag om fyra personer strider mot varandra. 
 
Nu kan även du göra detsamma! För mellan den 21-23:e juli är den öppna betan igång av spelet på Xbox One och Playstation 4. Här är en lista på 6 saker du kan upptäcka under helgen:
 

1. Kampanjen

 
 
 
Det första som händer när du startar betan och skapar din karaktär är att du slängs in i spelets första uppdrag. The Last City, människans sista fristad, blir attackerad av "The Cabal" som lämnar staden i ruiner. Uppdraget visar på den mer fokuserade handlingen som lyfts fram, någonting det första spelet fick kritik för att inte göra. Dessutom är det vid tillfällen häpnandsväckande vackert, och ger en bra känsla för hur du spelar "Destiny" om du sedan tidigare inte skulle vara en invigd spelare.
 

2. Crucible

 
 
 
Crucible är flerspelarläget där 2 lag på fyra spelare tävlar mot varandra. Under betan har du möjlighet att dels spela det omarbetade läget "Control". Här måste du och ditt lag jobba för att kontrollera tre olika punkter på en karta mot motståndarna. Dessutom finns det nya läget "Countdown" där ett lag har i uppdrag att plantera en bomb, det andra laget att stoppa den. Alternativt att vara först med att döda samtliga motståndarspelare. Väldigt likt "Counter Strikes" defuse-läge med andra ord.
 

3. Strike Team

 
 
 
Det tredje spelläget som finns tillgängligt är Strike Teams, där en grupp på tre spelare tar sig an ett uppdrag med lite svårare fiender för att få starkare och bättre föremål. Under betan finns banan "The Inverted Spire" tillgänglig. I det här läget blir det viktigare med både koordination och kommunikation mellan dig och dina lagkamrater. 
 
Banan innehåller två större utmaningar, den första är en enorm horisontell borr som roterar runt ett gruvshackt du måste ta dig förbi samtidigt som våg efter våg av fiender attackerar dig och ditt lag. Det andra är banans boss, som består av tre olika "faser" med ökande svårighetsgrad. Håll utkik efter när marken du står på kan tänkas bli bombarderad för att inte gå ditt öde till mötes!
 

4. The Farm

 
 Large f7a74288a2cb458b93d616a32b11d2c7 farm
 
I det första "Destiny" fanns det en form av hubvärld vid namn "The Tower" där du kunde ta det lugnt, köpa föremål och i lugn och ro dra dina bästa dansmoves. Eftersom detta torn blir förintat under öppningssekvensen av "Destiny 2" kommer det inte vara detsamma i uppföljaren. Istället kommer du och dina vänner hänga på "The Farm". Lite mer landsbygdskänsla finns att vänta sig med andra ord!
 
Under betan kommer du kunna besöka farmen under en ynka timme. Mer bestämt på söndagen den 23:e juli mellan klockan 19:00 och 20:00 svensk tid. Det utlovas att du kommer kunna spela fotboll och hänga med kycklingar under själva betan. Majoriteten av farmens andra användningsområden kommer dock inte vara tillgängliga då detta mest är en form av stresstest.
 

5. De nya subklasserna

 
 
 
"Destiny" har tre stycken olika klasser du spelar: Titan, Hunter och Warlock. Dessa har sedan subklasser, där du mer kan specialisera hur du vill spela dem. I "Destiny 2" får alla tre klasser varsin ny subklass som finns möjligt att testa under betan. Det stora som urskiljer dem är en "superförmåga" du kan använda efter att ha lyckats fylla på en mätare. Det är allt från elektrifierade stavar du använder för att snabbt meja ner horder av fiender till brinnande svärd som skjuter eldbollar mot dina offer. Se till att testa på alla nu när du har tiden!
 

6. Paul McCartney som påskägg

 
 Large f7a74288a2cb458b93d616a32b11d2c7 paul
 
För den som inte är bekant med "Destiny" låter detta väldigt udda. Samtidigt är ursprunget till detta påskägg udda även för veteraner. När det originella spelets första expansion, "The Dark Below", släpptes så släppte även Beatlessångaren Paul McCartney en officiell låt till spelet. Det var inte direkt en blixt från klar himmel, då han var med och jobbade på soundtracket till "Destiny", men låten och dess musikvideo kan enklast sammanfattas som skum. Det är en väldigt hoppingivande och munter låt, två teman som inte direkt är särskilt kompatibelt med de teman som finns i själva "Destiny".
 
Låten har blivit något av ett internskämt bland "Destiny"-spelare, och under kampanjens första uppdrag finns det en låst dörr som det kommer lustiga ljud från. Det är en sorts förvriden version av "Hope for the future" som symboliskt satts bakom lås och bom. Så här kan det se ut, och låta:
 
 
Har du hunnit spela "Destiny 2"-betan något ännu? Skriv gärna vad du tycker i kommentarsfältet nedan.
| 20 juli 2017 20:00 |