Film

Skribent

Alexander Kardelo

19 november 2014 | 17:00

6 roller som Jennifer Lawrence nästan fick

"Twilight"-serien kunde ha sett rätt annorlunda ut.
Hon har redan fått sin första Oscar och har ytterligare två nomineringar. Hon medverkar i två stora filmserier, och har vunnit hela världens hjärtan med vimsiga intervjuer och spontana upptåg. För knappt tre år sen visste ingen hennes namn, nu är Jennifer Lawrence, 24, en av de mest omtyckta skådisarna i Hollywood. Eftertraktad är hon också, men så har det inte alltid varit. Under sin än så länge korta karriär har J-Law jagat flera stora roller utan att producenterna insåg hennes storhet. Ibland är det däremot hon som haft den goda smaken att tacka nej. 

Vi listar några av filmerna som kunde ha fått Jennifer Lawrence i rollistan:

Twilight
Jennifer Lawrence provspelade för rollen som Bella i "Twilight". Idag går det inte riktigt att tänka sig någon annan än Kristen Stewart vid vampyren Edwards sida. Lawrence sörjer nog inte att hon blev bortvald, hon fick ju trots allt en egen och bra mer framgångsrik franchise.

Savages
I Oliver Stones drogthriller provspelade hon för O, tjejen som är flickvän till två smågangsters. Men det krockade med "The Hunger Games" och hon gjorde det rätta valet. Nu var det istället "Gossip Girl"-stjärnan Blake Lively som knep rollen och fick hoppa i säng med både Taylor Kitsch och Aaron Johnson. 

The Girl With The Dragon Tattoo
Halva Hollywood provfilmade för David Finchers thriller, inklusive Scarlett Johansson, Carey Mulligan och givetvis Jennifer Lawrence. Men det var Rooney Mara som hade, enligt regissören "det rätta E.T.-utseendet" som Lisbeth Salander krävde. Dessutom sågs Jennifer Lawrence vara för lång. Åh, den ytliga filmbranschen.

The Seventh Son
Hon erbjöds rollen som häxa i fantasyfilmen "The Seventh Son" mot bland andra Jeff Bridges. Jennifer tackade nej, till Alicia Vikanders förtjänst. 

Dum & dummare 2
När Peter och Bobby Farrelly fick höra att de har ett stort fan i Jennifer, spred de ryktet om att hon fick en gästroll i deras film. Vi höll tummarna, men på grund av ett tajt arbetsschema med senaste "The Hunger Games"-filmen gick det inte att få till. 

The Hateful Eight
På tal om rykten snackades det nyligen om Jennifer Lawrences möjliga inblandning i Quentin Tarantinos kommande western. Vi kan bara föreställa oss vad den galne regissören skulle kunna utsätta den modiga aktrisen för. Tyvärr verkar det inte bli något den här gången, men vi håller tummarna för framtida samarbeten!

Bonus:


Det var nära att också "The Hunger Games" fick leta vidare efter en annan skådespelerska. När "Twilight" kom ut och Jennifer Lawrence insåg vilka enorma strålkastarljus som nu riktades mot Kristen Stewart, tvekade hon om hon skulle våga ge sig på något liknande. Men "The Hunger Games"-serien är redan både större och bättre än "Twilight"-filmerna, och J-Law verkar ju trivas alldeles ypperligt med sitt nya liv som superstjärna. 
| 19 november 2014 17:00 |