Serie

Skribent

Andreas Samuelson

7 september 2017 | 22:00

5 WTF-ögonblick i säsongspremiären av ”American Horror Story: Cult”

Premiäravsnittet av ”American Horror Story: Cult” bjöd sedvanligt på en del minst sagt udda scener. Här är det värsta, konstigaste och bisarraste vi minns.
Den sjunde säsongen av älskade och hatade ”American Horror Story” heter ”Cult” och handlar om amerikanska valet. Olika reaktioner av Donald Trumps vinst skildras, den ena galnare än den andra. Som vanligt är Ryan Murphys serie full av udda karaktärer, intriger och inte minst scener som är svåra att skaka av sig. Det här minns vi bäst från första avsnittet.
 

Kai

 
En av seriens veteraner, Even Peters, är van vid att spela tokstollar men den här är en av de värsta. I sin första scen mosar den psykopatiske republikanen (komplett med blått hår!) ostbågar i en mixer innan han smetar ut det i ansiktet. Lite senare fyller han en kondom med urin och kastar på ett gäng intent ont anande gäng invandrare medan han sjunger ”La Cucaracha”. Och då har vi inte ens gått in på hans minst sagt olämpliga relation med sin syster.
 

Barnvakten från helvetet

 
Kais syster Winter (Billie Lourd, från ”Scream Queens”) verkar någorlunda normal till en början tills hon anlitas som barnvakt åt paret Mayfair-Richards oskuldsfulla son. Efter att ha visat autentiska, filmade mord på Internet så tvingar hon honom att bevittna verkliga sådana när grannparet avrättas av ett gäng psykopater - och anklagar honom för att ljuga när han försöker berätta för sina mammor! ”Handen som gungar vaggan”, släng dig i väggen.
 

Attack i matbutiken

 
Stackars Ally (Sarah Paulson) har redan en fobi för clowner, och en massa annat för den delen, när hon ensam går på shoppingrunda i lokala matbutiken. Innan hon vet ordet av finner hon ett par i clownmasker som har sex vid fruktdisken (fräscht!). Snart dyker fler maskerade galningar upp och Ally lyckas efter att ha beväpnat sig med rosévinsflaskor fly till bilen. Men inte ens där är hon säker… Perfekt reklam för hemleverans om något.
 

Twisty är tillbaka

 
Om någon glömt clownen Twisty från fjärde säsongen (hur nu det är möjligt) så gör han en välkommen men ruggig comeback tidigt i premiäravsnittet. Ett oskyldigt men pilskt kärlekspar får sin romantiska picknick sabbad av den våldsamme clownen som hackar ihjäl de stackars turturduvorna. Vi får till och med se hans ohyggliga ansikte bakom masken innan allt visar sig vara handlingen från en serietidning. Nu hoppas vi på fler inhopp!
 

Hunkar utan trovärdighet?

 
Ryan Murphy har aldrig ryggat tillbaka för att rollsätta attraktiva - främst manliga - skådespelare i sina serier och ”AHS” är inget undantag. Men frågan är om det inte blir på gränsen till fånigt ibland. Som här där bildsköna Cheyenne Jackson (från säsong fem och sex) och Colton Haynes spelar psykolog respektive detektiv. Kanske bor jag i en annan värld men aldrig har jag då sett så hunkiga hjärnskrynklare och snutar…
| 7 september 2017 22:00 |