Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

18 april 2019 | 18:00

5 underbart bingevänliga Netflix-serier att plöja under påskhelgen

Året har bjudit på ett gäng sevärda nya tv-serier och under påskhelgen har du äntligen chansen att börja beta av några av de bästa.
Påskmust och äggbetonad julmat i all ära, men påskhelgens bästa egenskap (vid sidan om godiset) är givetvis faktumet att det blir två extra kvällar perfekta för att ta ikapp nya tv-serier och filmer man har missat tidigare under året.
 
För att du ska kunna få ut det mesta möjliga av ditt tv-tittande under påskhelgen har jag därför satt ihop en lista över fem helt nya Netflix-serier från 2019, som alla har en relativt kort speltid perfekt för att klämma en hel säsong under en och samma kväll. 
 

"After Life" (6 avsnitt x 30 minuter = 3 h)

 
 
Till början en typisk Ricky Gervais-komedi, där huvudkaraktären ser faktumet att han inte längre har något att förlora som en superkraft som gör det möjligt för honom att säga allt han tycker och tänker utan något form av filter. Vad är liksom det värsta som kan hända? Han kan ju alltid ta livet av sig...
 
Men desto längre in i handlingen vi kommer ju mer växer sig serien starkare och lyckas verkligen greppa tag om hjärtat mot slutet. Med sin ringa speltid på 3 timmar är den första säsongen praktiskt taget inte mycket längre än en längre långfilm, men med gott om naturliga pauser mellan avsnitten för att fylla på med mer påskmust och påskgodis.
 

"Russian Doll" (8 avsnitt x 25 minuter = 3 h 20 minuter)

 
 
En av årets mest intressanta nya serier inleder sin berättelse som en slags "Måndag hela veckan" eller "Edge of Tomorrow"-liknande komediserie, i vilken vi får se Natasha Lyonne dö på ett gäng olika underhållande sätt. Vilket snabbt hade kunnat bli långtråkigt och förutsägbart, men det blir serien lyckligtvis aldrig. Istället spårar berättelsen snabbt ur, på ett väldigt härligt och tankevärt sätt. 
 

"Love, Death & Robots" (18 avsnitt x 12,22 min = 3 h 40 min)

 
 
Om du någonsin har varit sugen på att se hur "Black Mirror" skulle ha kunnat se ut i animerad/skräck-form, finns det nu en lösning på det. "Love, Death & Robots" samlar 18 olika barnförbjudna kortfilmer som på något sätt berör antingen kärlek (läs sex), ond bråd död eller robotar. Med en speltid på mellan 17 och 6 minuter (med ett snitt på 12,22 minuter/avsnitt) går det enkelt att klämma antingen hela säsongen i en sittning, eller dela upp de fristående avsnitten över hela påskhelgen.
 

"Störst av allt" (6 avsnitt x 45 minuter = 4 h 45 min)

 
 
Netflix första officiella originalserie från Sverige är äntligen här. Under loppet av endast sex avsnitt får vi följa med Maja Norberg (Hanna Ardéhn) på en resa genom det svenska rättssystemet, efter att hon blir anklagad för att ha varit en del av en skolskjutning. En väldigt stark och rörande serie, som är väl värd en av dina påskkvällar.
 

"Kingdom" (6 avsnitt x 50 minuter = 5 h)

 
 
Årets bästa zombieskräck och kostymdrama utspelar sig i Korea under medeltiden. Inte helt oväntat har zombieserien "Kingdom" blivit en av Netflix mest lyckade icke-engelskspråkiga originalserier någonsin. Med ett fantastiskt foto, en förvånansvärt trovärdig story (om vi nu köper att zombies är en möjlighet) och sin korta speltid - är den första säsongen av den koreanska originalproduktionen ett måste, på samma nivå som tyska "Dark" och spanska "La Casa de Papel" ("Money Heist").
 
Vilka tv-serier kommer du att klämma under påskhelgen? Kommentera gärna nedan!
| 18 april 2019 18:00 |