Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

13 juli 2015 | 23:00

5 tv-stjärnor som anses svåra

Många skådespelare ser till att hålla sig väl med sina chefer, sina kollegor och sitt inspelningsteam. Men inte alla.
Här är fem personer som gjort sig kända för att ha samarbetssvårigheter av ett eller annat slag. Vad som är sant eller inte är helt upp till läsarens omdöme ity detta är hörsägen. 

Katherine Heigl


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Heigl bröt mot den oskrivna regeln som säger att du "får icke prata illa om filmen eller tv-serien du just medverkat i". Hon gick ut offentligt och sa att hon tyckte "På smällen" var sexistisk och hon sårade hela manusstaben på tv-serien "Grey's Anatomy" när hon bad att få sin tänkta Emmy-nominering borttagen då hon inte ansåg "materialet hon haft att jobba med var tillräckligt bra för att förtjäna en nominering".  

"Grey's"-skaparen Shonda Rhimes sade ingenting då, men uppgav i en intervju med The Hollywood Reporter i oktober förra året att på hennes nya serie "Scandal" har de en "no assholes"-policy och det inte finns några "Heigls" i skådespelarensemblen.

Heigl själv har erkänt att hon inte alltid varit den smidigaste av katter, men att hon aldrig menade att vara "svår", hon ville bara bli behandlad med den "vänlighet och respekt" hon förtjänade.

Michael Pitt


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Ryktet vill göra gällande att Pitt var så svår att jobba med under sin tid i hyllade HBO-serien "Boardwalk Empire" att hans rollfigur Jimmy Darmody *spoiler* dödades enkom för att bli av med Pitt. 

Seriens skapare Terence Winter försvarade förvisso Pitt i en intervju med Entertainment Weekly, där han sa:

- Michael är genomprofessionell. Han är intensiv, så klart, men jag tror inte du kan göra det här jobbet utan att vara det. 

Men från andra, om än anonyma håll, kom det helt andra vittnesmål. Folk som jobbat på "Boardwalk"-inspelningarna, och som kunde berätta hur Pitt ofta var sen, ständigt glömde sina repliker och hela tiden ifrågasatte sin rollfigurs handlingar och ville ändra i manus. Dessutom kunde han vandra iväg från set utan att tala om vart han skulle. Han ska också hamnat i slagsmål med skådespelarkollegan William Forsythe.

Pitts enda kommentar på det hela var:

- Jag är säker på att jag kommer att bli bedömd för hur väl jag presterade i min roll och inte för "hon sa, han sa". 

Mm. Just det.


Emma Roberts


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Att spela en bitch (och witch) påverkade uppenbarligen den unga fröken Roberts menligt, när det framkom att hon hade divalater för sig på inspelningarna av "American Horror Story: Coven". 

Enligt en källa till tidningen Star ska hon ha klagat på "minsta lilla grej" samt vägrat prata med inspelningsteamet. Men hon blev tillsagd - av sin motspelerska Gabourey Sidibe. 

- Gabby bad till sist Emma att lägga ner den dåliga attityden och sluta vara så dryg, sade källan till Star.

Då hade det blivit lite bättre. 

Sen kom det nya rykten vid inspelningarna av nästa "American Horror Story", "Freak Show".  Roberts och hennes dåvarande fästman, motspelaren Evan Peters, drev sina skådespelarkollegor till vansinne med sina ständiga humörsvängningar. Antingen hånglade de nonstop eller bråkade så att stickor och spån yrde. 

Nu är det slut mellan paret men de är bägge med i även nästa "American Horror Story", kallad "Hotel". 

Uh-oh.

Lea Michele


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

"Glee" gjorde Lea Michele till stjärna - och till diva. I alla fall om man får tro de insiders som sladdrat för pressen.

- Lea har förvandlats till ett riktigt monster, sade en källa till OK! i januari.

När den sjätte och sista säsongen spelades in förväntade Michele sig de allra senaste designerkläderna och specialmat till sig och sin assistent. Men det som hade varit värst, menade källan, var att Michele gjorde narr av sina fans:

- Hon härmade deras röster när de bad om autografer och kallade dem till och med olika saker!

Intressant nog verkar tv-skaparen Ryan Murphy ha en förkärlek till dessa påstådda divor. Han har med både Michele och Emma Roberts i sin nya serie "Scream Queens" i höst. Undrar hur DEN inspelningen var?

Charlie Sheen


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Ingen överraskning här. Finns det någon som hört talas om när Sheen "was winning", det vill säga knarkade bort sin roll i "2 1/2 män"? Det enda förvånande är att Sheen, trots sina uppenbara problem, fick en komediserie till! Och att den höll i 100 avsnitt! För via motspelerskan Selma Blair fick vi veta att Sheen var en "plåga att jobba med", eftersom han ständigt var sen och hade dålig arbetsmoral. 

Sheens motdrag? 

Han såg till att kicka henne

Bonus:

Cybill Shepherd


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

En oldie but goldie. Shepherd var tydligen så v-a-n-s-i-n-n-i-g-t jobbig att ha att göra med på självbetitlade sitcomen "Cybill" att manusförfattarna TIO år senare såg till att skriva ett avsnitt av "CSI" där en skådespelerska som i allt utom namnet var Cybill Shepherd mördades på ett gruvligt vis. Då måste man verkligen vara hatad.

Eller vad är det de säger? Hämnd är en rätt som bäst serveras kall?
| 13 juli 2015 23:00 |