Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 april 2024 | 15:00

Sista chansen! 5 toppfilmer lämnar Netflix efter helgen

Fånga dem medan du kan.
Storfilmer från Martin Scorsese, Steven Spielberg och Denis Villeneuve försvinner från det svenska Neflix-utbudet vid månadsskiftet. Är det dags att se om en eller två moderna klassiker i helgen? MovieZine tipsar om 5 sevärda favoriter:
 
 

Arrival (2016)

 
Enorma rymdfarkoster landar på olika platser runt om på vår planet. De ser ut som lakritsbåtar men det hör inte hit. Var kommer de ifrån, och vad vill de? USA skickar fram en språkexpert (Amy Adams) som får försöka kommunicera med besökarna från rymden. Från regissören som senare gav oss "Dune"-filmerna. "Gripande och rejält omtumlande science fiction" tyckte vår recensent och delade ut 5/5.
 
 

Catch Me If You Can (2002)

 
En lättsam men mycket underhållande skröna från verkliga livet. Steven Spielberg berättar om unge lurendrejaren Frank Abagnale, som lyckades få jobb som advokat, läkare och pilot - helt utan utbildning. Och så lite bankrån på det. Tom Hanks spelar FBI-agenten som försöker få fatt i Leonardo DiCaprio.
 
 

Eastern Promises (2007)

 
Viggo Mortensen är lysande (och blev Oscarsnominerad) i en hårdkokt gangster-thriller signerad David Cronenberg. Naomi Watts spelar barnmorskan som blir indragen i farliga konflikter i den ryska maffiavärlden. Tystlåtne chauffören Nikolai försöker att hjälpa henne.
 
 

Heat (1995)

 
Al Pacino och Robert de Niro är drömduon som lyfte "Heat" till en av 90-talets mest omtalade filmer. Den ena är en envis snut och den andre en skicklig gangster. En stöt går fel och blir början på en katt-och-råtta-lek mellan två män som inte skyr några medel. Michael Mann bjussar på en oförglömlig shoot-out och 3 timmar bara flyger förbi.
 
 

Shutter Island (2010)

 
Leonardo DiCaprio har gjort så många bra filmer att vi tappar räkningen. Här får han, i Martin Scorseses regi, utforska ett mentalsjukhus beläget på en ö. Någon har försvunnit. Ön bär på mörka hemligheter. MovieZines recensent gav toppbetyg: "Stilistiskt är detta en solklar fullträff - regi, foto, skådespeleri, ja alla detaljer utförs perfekt."
 
Tisdag den 30 april är sista dagen då du kan se filmerna. Här är totalt 21 titlar som snart lämnar Netflix:
 
30 april
13 Hours
Arrival
Catch Me If You Can
City of Ember
Crawlspace
Eastern Promises
Familiye
Friends with Benefits
Grimsby
Heat
Octonauts (serie)
Shutter Island
Sun Cry Moon
The 5th Wave
Tyler Perry's Temptation
V for Vengeance
 
1 maj
Baywatch (2017)
Boys over Flowers (serie)
Iris (serie)
Star Trek (2009)
Star Trek Beyond
 
6 maj
Call Me By Your Name
| 26 april 2024 15:00 |