Spel

Skribent

Anders Eklöf

2 november 2023 | 18:00

Robotsnut, krig och zombier – 5 spel som släpps i november

I november får vi spel baserade på "RoboCop" och "The Walking Dead", men även lite rollspel med Super Mario och annat smått och gått.
Efter en fullproppad oktobermånad med titlar som "Marvel's Spider-Man 2", "Super Mario Bros. Wonder" och "Alan Wake 2" bjuder november på något färre storspel, men det finns ändå mycket att roa sig med.
 
Här är fem spel att hålla utkik efter, som släpps i november.
 

"RoboCop: Rogue City"

 
 
1987 tog filmen "RoboCop" av Paul Verhoevens världen och inte minst unga killar med storm med sin tuffa protagonist, hårda action och häftiga framtidsvision.
 
Spelet "RoboCop: Rogue City" utspelar sig mellan den andra och tredje filmen, där vi återger skådespelaren Peter Weller som den hårdnackade robotpolisen i en förstapersonsskjutare – vilket på pappret låter som en potential succé.
 
I vår recension ger vi det dock betyget 2 av 5, med orden att det "tekniskt sett inte är särskilt imponerande, grafiskt sett är det tråkigt och spelmässigt är det en fullkomlig pärs att lira". Om du inte är ett enormt fan av franchisen är det alltså bättre att hålla sig undan...
 
Släpps: 2 november
Format: PC, Xbox Series X/S, PS5 och Switch
 

"Call of Duty: Modern Warfare 3"

 
 
"Call of Duty: Modern Warfare 3" är en fortsättning på rebooten av serien med samma namn som släpptes mellan åren 2007 och 2011.
 
Här följer vi soldaten Soap MacTavish som reser genom hela världen för att besegra skurkar och terrorister – samt innehåller ett matigt multiplayerläge.
 
Förra året kallade vi föregångaren för "välpolerat och nervkittlande". "Call of Duty"-spelen bjuder ofta på fet blockbuster-action, så vi får hoppas att det här inte är något undantag.
 
Släpps: 10 november
Format: PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, PC
 

"Hogwarts Legacy" (Switch)

 
 
I våras släpptes det hett efterlängtade Harry Potter-spelet "Hogwarts Legacy", där vi får spela en elev på skolan för häxkonster och trolldom under slutet av 1800-talet i en kamp mot den onda svartalfen Ragnok.
 
Spelet blev snabbt en enorm succé med höga försäljningssiffror, samt höga betyg. Vår recension var dock inte riktigt lika imponerad med betyget 3 av 5, med orden att det är "en magisk men bristande spelupplevelse".
 
Nu i november släpps spelet till slut även på Nintendo Switch, i en förmodad nedbantad version rent grafiskt – men det går åtminstone att spela det på toaletten. Vi kan nog räkna med att spelet kommer säljas i ytterligare några miljoner exemplar.
 
Släpps: 14 november 
Format: Switch (tidigare PC, PS4, PS5, Xbox One och Xbox Series X/S)
 

"The Walking Dead: Destinies"

 
 
Franchisen "The Walking Dead" är lika odödliga som zombierna den skildrar, med flera nya tv-serier som "The Walking Dead: The Ones Who Live" och "The Walking Dead: Daryl Dixon" med Norman Reedus.
 
Serien har även fått ett och annat spel, som det oerhört framgångsrika av Telltale Games som fick flera uppföljare och gjorde interaktiva berättelser där du kan påverka handlingen oerhört populära.
 
Nu är ett nytt spel på gång, kallat "The Walking Dead: Destinies". Här får du skriva om berättelsen i de fyra första säsongerna av AMC-serien och återuppleva ikoniska händelser. Du kan bland annat låta Shane döda Rick och göra honom till en zombie, vilket är motsatsen till vad som händer i originalet.
 
Släpps: 17 november
Format: Switch, PS4, PS5, PC, Xbox One, Xbox Series X/S
 

"Super Mario RPG"

 
 
När "Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars" av Nintendo och "Final Fantasy"-utvecklarna Square släpptes 1996 nådde det aldrig oss i Europa, så vet du inte vad en emulator är blir det här första gången du kan spela det.
 
"Super Mario RPG" tar rörmokaren på ett turordningsbaserat äventyr, där Mario måste stoppa det ondskefulla Smithy Gang, tillsammans med klassiska vänner och fiender som prinsessan Peach och Bowser, samt nya hjältar som Mallow och fanfavoriten Geno.
 
Med snyggare grafik som respekterar originalet med gulliga karaktärsmodeller och det klassiska isometriska perspektivet har du snart inte längre någon anledning att inte spela den här klassikern.
 
Släpps: 17 november 
Format: Nintendo Switch
 
Vilka spel ser du fram emot i november?
| 2 november 2023 18:00 |