Film

Skribent

Robert Lange

26 mars 2016 | 09:00

Youtube-skräck! 5 kortfilmer som kommer att hemsöka dig

Sover ni lungt och fridfullt om nätterna? Kanske inte så länge till.
Vi ska gräva oss ner i 5 korta men likaså mardrömsframkallande verk fråm filmvärldens mörkare korridorer, om du vågar det vill säga...

1. ”Pennywise - Stephen King's IT Fan Film - Scary Clown Who Eats Kids” (2013)Stephen Kings “Det”, filmen som framkallade clownfobier som ingen annan, är något vi alla troligen minns med en kylande rysning genom kroppen. James Cawley har här skapat en kortare fan-film där bara titeln i sig är rent obehag. En historia med en ny tagning på karaktären Pennywise, som till och med fick mig kippa efter andan.

2. “Selfie From Hell” (2015)Är ni kvar? Bra. Vi har ju trots allt bara börjat. Nästa film kommer få dig att ta en extra titt nästa gång fåfängan faller på och mobilen åker fram för en selfie. Ta en extra titt nästa gång, det kanske inte bara är du som kommer med på bilden.

Erdal Ceylan har regisserat denna nagelbitare som blivit lite av en viral succé. 

3. ”SNAP” (2015)Snapchat much? Kanske inte lika mycket efter efter denna skräckhistoria skapad av Timothée Hochet. Vem har sagt att spöken och annat obehagligt inte hänger på sociala medier? 

4. ”FATHOM” (2013)Slender Man är kanske något av det mest obehagliga som skapats inom skräckgenren och Justin Jones ”FATHOM” kan jag med säkerhet säga är en av de bästa Slender Man-filmatiseringar jag sett. Fantastiska mijöer och snyggt foto och en obehagligt spännande story som man gärna skulle se mer av i en långfilmsversion!

5. ”Grinning” (2012)Att se någon le är alltid något som gör en glad och välmående, men ett leende kan också göra, hur ska jag säga det, ett betydligt mer skrämmande intryck! ”Grinning” är fimatiseringen av en omtalad creepypasta (en skräckhistoria/myt som läggs upp och sprids via nätet) av Derelict Beatniks och ett exempel på en riktigt enkel men likaså effektiv kortfilm.


Om du fortfarande är kvar och tog dig igenom 5 filmerna, så finns det många ondskefulla verk att spana in på regissörernas YouTube-sajter. Sweet dreams...
| 26 mars 2016 09:00 |