Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

14 augusti 2015 | 16:00

5 saker vi lärt oss om "Heroes Reborn"

Vem har dött, vem kommer tillbaka, när utspelar det sig? MovieZine har svaren.
Skaparen Tim Kring lättade lite på förlåten om vad nya "Heroes"-serien innebär under en presskonferens på torsdagen, som Zap2it tagit del av. 

1. Claire är död


"Save the cheerleader, save the world", var taglinen för original-serien. Men i "Heroes Reborn" är Claire Bennet, som spelades av Hayden Panettiere, död. 

- Hon dog ett år före händelserna som utspelar sig i "Heroes Reborn", säger Kring. 

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
RIP, Claire.

2. "Heroes Reborn" utspelar sig fem år efter original-"Heroes" slutade


Vilket är exakt lika lång tid som originalserien varit nedlagd.

- Men vi kommer inte se på ["Heroes Reborn"] som den femte säsongen utan vi behandlar den tionde säsongen, som om det gått fem säsonger däremellan, säger Kring. 

3. Originalslutet spelade "Heroes Reborn" rätt i händerna


- Vi slutade med en scen där Claire går ut - inför hela världen - med att hon har superkrafter. Och det blev slutet på serien, säger Kring, som inte själv visste att så skulle bli fallet. 

- Sanningen att säga, visste vi inte när vi avslutade säsongen att vi skulle bli nedlagda, säger han till The Wrap

- När man tittar tillbaka på det, lämnade vi serien vid ett absolut fantastiskt ögonblick som så att säga satte bollen i rullning för vad vi nu gjort [i "Heroes Reborn]. De fem åren som gått har verkligen varit till vår fördel i det här fallet. 

4. Noah Bennet förekommer i alla avsnitt


Jack Coleman (pappa Bennet aka HRG) är den ende av de fåtal återvändande "Heroes"-skådisarna som kommer vara med i alla 13 avsnitten. Masi Oka (Hiro) och Sendhil Ramamurthy (Mohinder Suresh) ska dyka upp i ett par avsnitt var. 


5. Det finns upplägg för fler säsonger


Även om "Heroes Reborn" är tänkt som en one-shot, med 13 avsnitt och en tydligt definierad början, mitt och färdigt slut, har Kring tankar om en fortsättning:

- Vi har bara pratat om denna enda säsong, men med sagt har jag alltid känt att varumärket är töjbart nog och har en tillräckligt bred premiss för att känna mig säker på att det går att hitta andra historier att berätta med både nya och återkommande karaktärer. 

Trailer för "Heroes Reborn":


"Heroes Reborn" har premiär i USA 24 september. Det återstår att se vilken svensk kanal som köper in den. TV4 visade originalet. 
| 14 augusti 2015 16:00 |