Serie

Skribent

Gäst

4 augusti 2021 | 14:20

5 saker vi hoppas få se i "Young Royals" säsong 2

Få har missat den oerhört passionerade Netflix-serien med kronprins Wilhelm (Edvin Ryding) och förortskillen Simon (Omar Rudberg) som det fullständigt slår gnistor emellan!
Säsong 2 öppnar upp för stora möjligheter till ett moderniserat Kungahus – i tiden, både i fiktionen och i verkligheten.
 
Utan att spoila alltför mycket så bjuder första säsongen på riktigt het passion och förbjuden kärlek mellan ungdomarna Wilhelm och Simon, som inte bara tillhör två helt olika klasser i samhället – Wilhelm har även så kallat blått blod. Vi pratar alltså om överklass som möter arbetarklass, på den fina internatskolan Hillerska. Att blått blod väljer rött blod är inget nytt i verklighetens Kungahus i Sverige, men när har vi egentligen sett samkönad kärlek?
 
Familjen Bernadotte lever samtliga i tvåkönade äktenskap och det förväntas även fiktiva prins Wilhelm göra – speciellt när han blir kronprins efter sin storebrors död och skall ärva kronan för att föra ätten vidare. För alla tvåkönade par kan få barn men inte samkönade, eller?
 
 
Faktum är att det är svårt att inte koppla in ”Young Royals” i nutidens Sverige, där det finns två starka, politiska viljor om Kungahusets framtid. Samtidigt som vi lever i en tid där det för första gången är den förstfödda som ärver kronan – oavsett kön, så är det många som tycker att Kungahuset är förlegat och hör hemma i sagornas värld. Det är svårt att missa att Wilhelms mamma, drottning Kristina (Pernilla August), påminner en hel del om kronprinsessan Victoria rent utseendemässigt, men det är mer än så. Drottning Kristina sitter på tronen – kronprinsessan Victoria tar över efter kung Carl XVI Gustaf och är högt prisad inom HBTQIA-världen. Kanske är det något drottning Kristina kommer att bli i ett ”Young Royal” säsong 2? Förväntningarna är stora och här har serien alla möjligheter att göra stordåd!
 

1. Wilhelm och Simon som par 

 
Att bygga upp passionsscener, kamp om att våga stå för den man är och sedan bara lägga locket på har väl aldrig hållit hela vägen ut i någon film eller serie någonsin? Självklart måste även denna saga sluta med att Simon får sin prins!
 
 

2. Wilhelm som arvinge och homosexuell 

 
Om något är förlegat så är det väl ändå att tvingas välja mellan kärlek och familj? Självklart skall Wilhelm få ta över kronan efter sin mamma och samtidigt få leva öppet med sin kärlek av samma kön som han själv! Ett moderniserat Kungahus där kärleken inte är begränsad till kön.
 

3. Ännu mer inkludering och mångfald

 
Serien tar även upp normer kopplad till kroppsvikt och att alla inte tänker och fungerar likadant. Här är Felice (Nikita Uggla) och Sara (Frida Argento) budbärarna. Det här gör inte bara att serien känns modern – det gör dessa karaktärer till viktiga förebilder, något vi sällan är bortskämda med i liknande serier så mer sådant!
 
 

4. Blått och rött umgänge

 
Hur mysigt skulle det inte vara att få en fiktiv inblick i när kungligheter umgås och har fredagsmys med ”vanliga dödliga”? Något alla som har minsta gnutta kärlek till kungligheter egentligen drömmer om!
 

5. Utökad familj

 
Det som verkligen skulle göra ”Young Royals” till en braksuccé skulle vara om Wilhelm och Simon fick barn. Antingen genom att dra ut på serien likt ”Vår tid är nu” där vi får se prinsparet plöja ny mark, eller genom att förflytta tiden i slutet av en andra säsong och avsluta den med småbarn och dubbla farmödrar och farfädrar.
 
”Young Royals” är en serie som verkligen ligger i tiden med en regerande kvinna i en tid då Kungahuset i verkligheten är i behov av förnyelse – att då skapa en serie där kronprinsen är gay och väljer en kille bland folket kan då inte bli bättre! Jag har stora förhoppningar på fortsättningen och på en andra säsong. Om seriens drottning låter kronprinsen behålla sin titel och öppet få leva tillsammans med en kille så skulle det bli svårt för verklighetens kronprinsessa att inte ta ställning – eller i alla fall kommentera det hela. Det här är en serie med stor potential både i och utanför tv-rutan.
 
Cassandra Solback
| 4 augusti 2021 14:20 |