SPONSRAT

Skribent

MovieZine

4 september 2017 | 18:00

5 saker du behöver veta innan du köper "Destiny 2"

"Destiny 2" är här och många nytillkomna fans av serien kommer snart ta sina första andetag i Bungies dystra framtidsvision av jorden. Här är listan som gör dig beredd på att axla rollen som en Guardian.
Det inte långt kvar till den 6:e september och släppet av det efterlängtade "Destiny 2". En onlineskjutare där du får rollen att beskydda jorden från alla möjliga sorters utomjordiska hot. Det första spelet har en enormt stor spelarbas, men det är många nya spelare som kommer ta sina första steg i "Destiny 2". I samarbete med Activision presenterar vi på MovieZine här 5 saker du måste veta innan du tar rollen som en guardian.
 

Handlingen

 
 
Mänskligheten är på gränsen till utrotning och måste desperat skydda jorden från alla möjliga storters utomjordiska hot. Du spelar som en guardian, en slags supersoldat med speciella förmågor. "Destiny 2" börjar med att jorden anfalls av The Cabal, ett utomjordiskt imperium lett av Ghaul som är ute efter "The Traveler". Detta är en enorm sfär i månstorlek som svävar ovanför jorden och ursprungligen gav alla Guardians sina krafter. Ghaul anser att The Traveler gjorde ett misstag när den tog mänsklighetens parti och är nu här för att ta tillbaka vad han anser är hans. Det är upp till dig, och dina vänner, att stoppa honom.
 

De tre klasserna

 
 
Alla guardians är inte identiska i "Destiny 2". När du skapar din karaktär måste du välja en av tre olika "klasser".
 
Den första klassen heter Titan, och är en tugnt bepansrad klass med fokus på att komma nära dina fiender och bidra med support till dina medkumpaner. Alla klasser har en så kallad klassförmåga, och Titans ger dig möjlighet att lägga ner en portabel barrikad som skyddar dig och dina kompisar från inkommande skada i sliriga situationer.
 
Den andra klassen är Warlock, som är fokuserad på att orsaka enorm skada med sina förmågor snarare än sina vapen. Warlocks klassförmåga skapar ett energifält kring dig som kan hela dina kompisar eller boosta din möjlighet att skada fiender med vapen.
 
Den tredje klassen är Hunter som är centrerad kring hastighet och träffsäkerhet. Som Hunter litar du på ditt vapen, och deras klassförmåga ger dig möjlighet att ducka undan inkommande skada.
 
Samtliga tre klasser har även tre "subklasser" vardera som ger dig varierande superförmågor och möjlighet att skräddarsy din karaktär efter ett spelsätt som passar dig. 
 

Vapen

 
 
Vapensystemet i "Destiny 2" är indelat i tre stycken kategorier, och du kan bära på ett vapen ur varje kategori samtidigt. Dessa kategorier är Kinetic, Energy och Power. Kinetic-vapen avfyrar fysiska projektiler, medan Energy-vapen är mer futuristiska energistrålar som är perfekt för att snabbt förinta en motståndares sköld. Power-vapen är mer varierade, det kan vara en minigun, ett krypskyttegevär eller en raketkastare, och de orsakar enorm skada. Men endast när du kommer över den specifika ammunitionen som behövs, vilket inte ligger och skräpar i vilket hörn som helst.
 
Alla vapen, och annan utrustning i spelet, är dessutom indelade i olika kategorier av sällsynthet som bedömmer hur bra vapnet är. De kan vara basic, uncommon, rare, legendary eller det eftersökta exotic. Exotic-vapen är som namnet antyder ytterst sällsynta, och du kan endast utrusta dig med ett vapen av denna raritet.
 

Fiender

 
 
The Cabal är inte det enda hotet du möter som en Guardian. De olika fiendetyper som fanns i det ursprungliga "Destiny" är också tillbaka. Det innebär bland annat The Fallen, en nomadisk ras med fyra armar som ofta existerar som pirater eller legosoldater och blir återkommande fiender. Eller de robotiska Vex, som är uråldiga cyborgs med sammanlänkade sinnen. Slutligen finns även den uråldriga fienderasen The Hive, som består av monstruösa varelser som gör allt för att bekämpa människorna.
 

De olika spellägena

 
 
"Destiny 2" går att spela ensam, tillsammans med vänner eller mot andra spelare. Handlingen utforskas bäst i spelets storyläge, där du antingen ensam eller med upp till två kompisar, kan ta dig igenom kampanjen mot The Cabal. När handlingen är avslutad, och du nått maxlevel, så finns det dock enormt mycket mer att göra. 
 
En central del av "Destiny" är loot, det vill säga utrustning som fiender tappar när du besegrar dem. Loot får du nästan överallt, men för att få bättre grejer vill du köra antingen Strikes eller Raids. Strikes låter dig och två andra personer köra ett lite svårare uppdrag som ofta avslutas med en boss. Raids är ännu mer ambitiöst, och de mest utmanande spelläget i "Destiny", då totalt sex spelare tar sig an stora utmaningar som kan ta timmar att klara av. Bättre utrustning ger åtkomst till svårare utmaningar, och svårare utmaningar ger dig åtkomst till bättre utrustning.
 
Slutligen finns även Crucible, ett tävlingsinriktat läge där två lag på fyra spelare var möter varandra på arenor med klassiska uppdrag såsom att plantera bomber, erövra och hålla punkter på en karta eller att helt enkelt överleva medan du besegrar dina motståndare. Crucible är platsen för dig som vill visa vad du går för mot andra spelare, istället för att överlista de datorkontrollerade fienderna i de mer handlingsbaserade lägena.
 
"Destiny 2" släpps till Playstation 4 och Xbox One den 6:e september, och till PC den 24:e oktober. Missa inte våra intryck från spelet när vi provspelade det i Los Angeles!
| 4 september 2017 18:00 |