Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

6 oktober 2015 | 16:00

5 saker du behöver veta inför säsongspremiären av "The Flash"

Vad kan vi vänta oss av den andra säsongen? Fler världar - och fler skurkar.
Vänligen observera att texten innehåller spoilers för både säsong ett och information om säsong två, som du kanske hellre vill vara utan. Läs vidare på egen risk!

I kväll (6 oktober) har andra omgången av The CW:s "The Flash" premiär i USA. Första säsongen slutade med dunder och brak när Flash/Barry (Grant Gustin) kastade sig in i tidsrevan för att rädda Central City. 

Här är 5 saker säsong två kommer innehålla:

1. Earth-Two


Maskhålet gör att Flash/Barry hamnar i en alternativ verklighet, på en alternativ planeten jorden, kallad Earth-Two. Där finns meta-versioner av alla på vår planet, så det blir en massa rännande mellan världarna för både de goda och de onda. Fast inledningsvis verkar det som om det är framför allt otäckingar från Earth-Two som hittar hit.

Senaste trailern:2. ZoomPå tal om onda, så är säsongens big bad en figur vid namn Zoom (rösten görs av "Candyman"-skådisen Tony Todd). Zoom är från Earth-Two och en snabblöpare precis som Flash/Barry, men en elak jävel, så när Zoom får höra talas om Flash/Barry vill han genast döda honom. Det får bara finnas en blixtsnabb person i universum, nämligen - och det är inte Flash/Barry.

- Jag tror inte vi någonsin sett en skurk så ondskefull som Zoom, säger exekutive producenten Aaron Helbing.

- Den här snubben är ondskan personifierad.

3. Den förste Flash


529e8b7b15a27cfc04f8d19087945b82 jay1200

Den som varnar Flash/Barry för Zoom är original-Flash, aka Jay Garrick, skapad av DC Comics på 1940-talet. I tv-versionen kommer Garrick (spelad av Teddy Sears) från Earth-Two men har fått behålla sin dåtida kostym. Han ska också fungera som en mentor för Flash/Barry under säsongen. 

4. Ny säsong, ny dräkt


529e8b7b15a27cfc04f8d19087945b82 the flash1200

Eller rättare sagt, en uppdatering av den gamla dräkten. Emblemet ser annorlunda ut, med vit bakgrund. Och det finns säkert andra finesser också, som inte syns utåt. 

5. Fler skurkar


Det är alltid skurkarna som är roligast, och du kan se fram emot bland andra Tokamak /Henry Hewitt (Demore Barnes), Atom Smasher/Albert Rothstein (Adam Copeland) och Vandal Savage/Vandar Adg (Casper Crump) under säsongens gång. Samt, inte att förglömma, Captain Colds (Wentworth Miller) pappa Lewis Snart (spelad av Michael Ironside)!

Bonusinfo: Flash/Barry får också ett nytt kärleksintresse... i polisen Wendy (Shantel VanSanten).I Sverige säsongsstartar "The Flash" den 15 oktober i Kanal 11, bara en dryg vecka efter USA.

Är ni peppade på mer "The Flash"? 
| 6 oktober 2015 16:00 |