Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

21 mars 2016 | 12:00

5 orsaker till att 2019 blir Disneys bästa år någonsin

Sanslöst hett filmår på gång för underhållningsjätten.
Disney hade ett lyckat 2015. Företaget drog in drygt 6 miljarder dollar i intäkter från filmer som "Star Wars: The Force Awakens", "Avengers: Age of Ultron" och "Insidan ut", men fick ändå se sig slagna av Universal som dominerade året med succéer som "Jurassic World", "Fast & Furious 7", "Minioner" och "Fifty Shades of Grey". En stor ljusning på himlen väntar hur som helst för Walts gamla företag i och med det gyllene filmåret 2019, då en drös heta filmer ska släppas, och nu frågar sig många om året de facto blir året då Disney slår alla tänkbara box office-rekord. Så vad är det då som är så hett just 2019? 

"Captain Marvel" - 8:e mars 2019
Disney ger oss historien om Ms. Marvel, Carol Danvers, och även om ingen regissör utannonserats så håller Meg LeFauve ("Insidan ut" och "Den gode dinosaurien") och Nicole Perlman ("Guardians of the Galaxy") på med manuset i detta nu. Vem som ska spela Captain Marvel återstår även det att se, men möjligheten finns att karaktären gör ett inhopp i "Avengers: Infinity War" som landar "redan" 2018.

"Avengers: Infinity War Part II" - 3:e maj 2019
Andra delen i Joe och Anthony Russos efterlängtade "Avengers"-uppföljare landar strax efter "Captain Marvel", och om de tidigare filmerna i serien är något att gå efter lär den fullkomligt raka in pengar till världens biljettkassor.

"Superhjältarna 2" - 21:a juni 2019


Large d2dc40f291722c3a87cd617407b4293a original

Uppföljaren till Brad Birds originalfilm anländer femton år senare, men än så länge har inget avslöjats om vad den kommer att handla om. Det enda vi vet är att Bird återigen kommer att regissera, och att vi ser fram emot att träffa den väldigt speciella familjen Parr igen.

"Indiana Jones V" - 19:e juli 2019
Efter katastrofen som var "Indiana Jones och Kristalldödskallens rike" återvänder både Spielberg och Ford till franchisen med stora krav på bättring på sina axlar. Fansen vill se en återgång till gammal god form, och trots Harrisons respektabla ålder (han kommer att ha fyllt 77 år när filmen får premiär) lär han vara revanschsugen till tusen.

"Star Wars: Episode IX" - December 2019
Sist men inte minst kommer den stora bjässen i sammanhanget. Colin Trevorrows bidrag till "Star Wars"-sagan lär välta box office-tabellen över ända när den avslutar Disneys år. Manus skrivs av Rian Johnson (som ju även regisserar den 8:e episoden), och vi kommer äntligen få veta hur den nya trilogin avslutas. "The Force Awakens" har i nuläget spelat in drygt 2 miljarder dollar världen över (och den fortsätter att ticka på), så räkna med siffror i den storleksklassen även för "Episode IX".

Vilken film av ovan nämnda ser du mest fram emot? Kommentera gärna nedan!
| 21 mars 2016 12:00 |