Spel

Skribent

Andréas Göransson

14 februari 2018 | 12:00

5 multiplayerspel för den perfekta dejten

MovieZines spelskribent Andréas Göransson ger dig tips på spel som kommer att sätta hjärtan i brand.
Idag är det Alla hjärtans dag och vad passar inte bättre för dejten ikväll än ett riktigt bra spel? Vi har listat fem favoriter som garanterat kommer att skapa gnistor mellan dig och din partner. Lycka till!
 

"Mario Kart 8"

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
"Mario Kart" är serien som krossat otaliga vänskaper och sätter starka band på prov. Därför rekommenderar vi att du och din partner startar upp en runda "Mario Kart 8" för en kväll fylld av kärleksfullt gnabb.
 
Blåa skal, röda skal, bananskal – spelet är fullt av frustrerande föremål som garanterat sänker din partner och skickar hen utför ett stup. Och när samtliga race är avklarade kan resten av kvällen ägnas åt god middag och ta hand om varandra.
 
Finns till: Wii U, Nintendo Switch
 

"Overcooked"

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Avskyr ni, liksom jag, matlagning i det verkliga livet? Då är "Overcooked" ett bra alternativ som fungerar fint att avnjutas efter hämtmat eller restaurangbesök.
 
Spelet går ut på att förbereda ett antal maträtter genom att plocka på sig ingredienser, laga dem, servera och diska – allt på så kort tid som möjligt. Inför varje runda får du en beställning och det gäller att göra dina gäster så glada som möjligt.
 
"Overcooked" framkallar garanterat både skratt och tårar.
 
Finns till: PC, Playstation 4, Xbox One
 

"Lego Marvel Super Heroes 2"

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Lego finns idag i en uppsjö olika spel som alla tolkar populärkulturen. De är charmiga, roliga, kluriga och lockar till både samarbete och breda leenden.
 
Vill du spela ett "Star War"s utan allt för komplicerad gameplay? Då finns en Lego-variant. Vill du utforska "Jurassic Park"? Även här finns något att hämta i Legos underbara värld.
 
Jag personligen rekommenderar ”Lego Marvel Super Heroes 2” då det är det senaste spelet i serien. Och så är ju superhjältar alltid ett tacksamt tema.

Finns till: PC, Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch
 

"Gang Beasts"

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
"Gang beasts" är ett slagsmålsspel med fokus på flerspelarläge vilket gör det perfekt att spela tillsammans med din käraste. Du intar rollen som en figur i gelatin och ska därefter piska din motståndare så gott det går i livsfarliga miljöer.
 
Huvudsakligen ska du slå och sparka din motståndare tills denna ”svimmar av”. Därefter gäller det att kasta dem över kanten. Om du råkar bli utslagen är du inte helt hjälplös då det går att försöka bryta sig loss.
 
Finns till: PC, Playstation 4
 

"Lovers in a Dangerous Spacetime"

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Det här spelet må ha en gullig och fluffig yta, men här gäller det att ha hårt strategiskt tänk och kunna samarbeta. Du och upp till tre partners (eller en datorstyrd karaktär för den delen) ska tillsammans styra ett skepp i yttre rymden.
 
Charmen med spelet är att det bara går att bemanna ett av skeppens åtta kontroller åt gången. Därför behöver du och din medspelare hoppa mellan olika kontrollstationer för att få rätt på vapen, karta och så vidare. Spelet är stundtals tokstressigt så det gäller att ha god kommunikation med den du spelar med.
 
Finns till: PC, Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch
 
Vilka titlar spelar du helst med din käraste? Tipsa nedan!
| 14 februari 2018 12:00 |