SPEL

Skribent

David Grundström

8 mars 2017 | 15:00

5 kvinnliga spelkaraktärer aktuella 2017

Vi uppmärksammar internationella kvinnodagen genom att lyfta fram fem kvinnliga karaktärer som innehar huvudrollen i spel 2017.
Idag är det den internationella kvinnodagen. En dag som uppmärksammar den ojämställdhet som kvinnor upplever världen över, och som varit en officiell högtidsdag sedan 1977. På grund av detta vill jag lyfta fram fem stycken kvinnliga spelkaraktärer som innehar huvudrollen i spel aktuella år 2017.

Kat (“Gravity Rush 2”)




I januari detta år släpptes “Gravity Rush 2”. En direkt uppföljare på “Gravity Rush” som originellt kom till den bärbara konsolen Playstation Vita. Här du tar rollen som Kat. Kat är inte som alla andra, utan har upptäckt att hon har förmågan att ändra hur gravitationen påverkar henne. Med andra ord kan hon hipp som happ stå på en vägg medan andra vandrar runt längs gatan som vanligt, eller konstant skifta gravitationen så pass att hon flyger fram längs spelets miljöer. Ett unikt spelkoncept som är lika kul som skruvat! 

“Gravity Rush 2” finns tillgängligt på Playstation 4.

Aloy (“Horizon Zero Dawn”)




Ett spel som många sett fram emot detta år är “Horizon Zero Dawn” där vi får följa Aloy i en värld satt 1000 år in i framtiden. Aloy En värld där illasinnade robotar tagit över världen och mänskligheten gått tillbaka till stenåldern. Med pilbåge och spjut måste hon ta sig an allt från enorma robotdinosaurier till en ond kult människor som av någon anledning vill se just henne död. Utöver en hisnande berättelse och en stor värld att utforska bjuder “Horizon” på en otroligt väldesignad huvudkaraktär. Aloy tar ingen skit, är handlingskraftig och har ett väldigt bra röstskådespel.

“Horizon Zero Dawn” finns tillgängligt på Playstation 4.

2B (“Nier: Automata”)




Det är bara några dagar kvar till fredag då “Nier: Automata” släpps. I en postapokalyptisk framtid har mänskligheten flytt till månen. Detta då utomjordiska robotar har invaderat jorden, någonting som du som spelare får i uppgift att hantera. I huvudrollen ser vi YoRHa No. 2 Model B, eller förkortat bara “2B”. En kvinnlig android som tillsammans med “9S” försöker göra slut på de invaderande robotarnas styre. “Nier: Automata” lovar intensiva strider, välkomponerad musik och vackra vyer. 

“Nier: Automata” släpps till Playstation 4 den 10:e mars, och Windows den 17:e mars.

Sara Ryder (“Mass Effect: Andromeda”)


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

I den efterlängtade uppföljaren till den populära Mass Effect-trilogin får du ta rollen som en av syskonen Sara eller Scott Ryder. Men för listans skull, och då fans mer eller mindre är överens om att de tidigare tre spelens kvinnliga röstskådespelare gör ett bättre jobb, fokuserar jag här helt på Sara. 

“Mass Effect: Andromeda” utspelar sig, som namnet kanske avslöjar, i galaxen Andromeda. Ombord skeppet The Tempest är Ryder på uppdrag att skapa nya hem i granngalaxen. Vem Sara Ryder är kommer bli någonting du som spelare får bestämma, då valen i både dina handlingar och konversationer formar spelets berättelse. Vi kan vänta oss rymdromanser, krånglig diplomati och med högsta sannolikhet ett större hot som gömmer sig i skymundan.

“Mass Effect: Andromeda” släpps till Playstation 4, Xbox One och Windows den 23:e mars.

Six (“Little Nightmares”)




“Little Nightmares” är ett Malmöutvecklat spel där vi får ta rollen som Six. En 9 år gammal flicka i en gul regnkappa som blivit kidnappad från sitt hem och hamnat i en mardrömslik värld som heter The Maw. Här måste hon gömma sig från stora monster och försöka ta sig till frihet. “Little Nightmares” ser ut att bjuda på en tryckt stämning och simpla plattformspussel i Tim Burton-tappning. 

“Little Nightmares” släpps till Playstation 4, Xbox One och Windows den 28:e april.

Spana in trailern för "Little Nightmares" här:


Har jag missat någon kvinnlig spelkaraktär från i år som du vill lyfta fram? Lämna gärna en kommentar!
| 8 mars 2017 15:00 |