Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

21 juni 2014 | 11:00

5 komediserier att maratontitta på dan efter dan

Midsommarfirandet är över och små grodorna har förbytts till hammarslagare i skallen. Här får du bästa tipsen för en roligare dag.
Om du gillar humor till ditt drama:

"Dag" (Netflix)


Norge är så mycket mer än Jon Skolmen. "Dag" är som om Lars Norén skulle mött Benny Hill och de fick ett högst osannolikt kärleksbarn tillsammans. Atle Antonsen är suverän i titelrollen som en Valiumknaprande parterapeut utan tro på varaktiga förhållanden. Men så träffar han Tuva Novotnys Eva och hela hans livsfilosofi ställs på ända.Om du gillar obekväm humor:

"Hello Ladies" (HBO Nordic)


HBO gav bara komedigeniet Stephen Merchant en enda ynklig liten säsong av "Hello Ladies" men ser du den i ett sträck kommer du garanterat vara helt slut av all sekundärskam efteråt. Vilket givetvis är en del av charmen. Merchant och hans nördpolare cruisar omkring i Los Angeles  i jakt efter sex, kärlek och bekräftelse. Oftast blir det bara soppa av alltihop. Ha skämskudden nära till hands!Om du gillar att få skratta rakt ut:

"Archer" (Netflix)


James Bond... är det inte. Men väl en animerad agentserie med världens mest klantiga agenter, ledda av den ständigt höge, berusade och politiskt inkorrekte Sterling Archer och hans lika opassande mor. Serien klampar glatt in på vartenda minerat ämnesområde som finns (både bokstavligen och bildligt). Den är i högsta grad barnförbjuden. Men sjukt rolig. Den femte och senaste säsongen släpptes alldeles nyligen på Netflix. Om du gillar mockumentärstilen:

"Trailer Park Boys" (Netflix)


Kanadensiska komediserien "TPB" lade av efter sju säsonger 2007 men ska nu göra comeback. Så passa på att se ikapp den innan de nya säsongerna (två är beställda av Netflix) har premiär. Serien handlar om de tre bästa vännerna Julian, Ricky och Bubbles och deras halvkriminella leverne på en trailer park. De har ofta uppgörelser med parkvakten Lahey och hans barmagade assistent Randy och påminner rätt ofta om de tecknade bröderna Dalton i sin klantighet. Bäst är avsnitten med Bubbles handdocka. Om du gillar indiekomedier:

"Bored to Death" (HBO Nordic)


Tre korta men ljuvliga säsonger fick författaren Jonathan Ames serie om privatdeckaren Jonathan Ames (meta!), spelad av Jason Schwartzmann. Flankerad av Ted Danson (som marijuanarökande bokförläggare) och Zach Galifianakis (som marijuanarökande serietecknare) försöker TV-Ames lösa diverse brott i ett indiebetonat New York. En film uppges vara på gång.Om allt annat misslyckas: 

"Vänner" (Netflix)


För att den alltid håller. Klassiker. 
| 21 juni 2014 11:00 |