Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

28 juni 2020 | 09:00

5 heta tv-serier att se fram emot i sommarvärmen

Det är inte lätt att hålla koll på alla nya serier som släpps varje månad - här har vi satt ihop en lista på 5 heta serier som är värda en chans under juli!
Sommaren är möjligtvis inte känd för sina stora tv-premiärer, eftersom folk i vanliga fall passar på att vara ute i solen, resa och umgås med vänner och familj. 2020 är däremot långt ifrån ett vanligt år, med knappt några nya biofilmer samt en uppmaning att bruka social distansiering... så det är kanske viktigare än vanligt att hålla koll på vilka nya tv-premiär det finns att roa sig med under den stora semestermånaden juli?  
 
Jag har därför satt ihop en lista på de fem mest intressanta och lovande tv-premiärerna i juli. Dela gärna med dig och tipsa andra om vilka tv-serier du har sett fram emot mest i juli, i kommentarsfältet nedan!
 

"JU-ON: Origins" - 3 juli (Netflix)

 
 
Japansk skräck, behöver jag säga mer? "Ju-On"-filmerna har skrämt oss i över 20 års tid och tack vare Netflix är det nu dags för en första tv-serie i samma universum som "The Grudge"-filmerna utspelar sig i.
 

"Little Voice" - 10 juli (Apple TV+)

 
 
För den som varken är sugen på skräck, sci-fi eller superhjältar, så släpper lyckligtvis Apple TV+ den nya tv-serien "Little Voice" (producerad av J. J. Abrams). I den får vi nämligen följa Bess, som skriver och uppträder med sina egna låtar i New York. Samtidigt försöker hon balansera resten av livet - och ingenting verkar gå riktigt som planerat.
 

"Brave New World" - 16 juli (HBO Nordic)

 
 
Den här sci-fi-serien kan mycket väl bli en av årets mer populära nysatsningar. "Brave New World" är nämligen den nylanserade, amerikanska streamingtjänsten Peacocks första storsatsning. Demi Moore, Alden Ehrenriech, Harry Lloyd och Jessica Brown Findlay tar oss nämligen till sci-fi-världen i framtidsstaden New London. Tänk er "Westworld", fast utan robotar och röriga tidslinjer.
 

"Cursed" - 17 juli (Netflix)

 
 
Frank Miller ("Sin City", "300") och Tom Wheeler har gjort en egen, blodigare tolkning av legenderna kring kung Arthur, Merlin och riddarna kring det runda bordet - fast berättat ur "The Lady of the Lakes" perspektiv. I huvudrollerna ser vi bland andra Katherine Langford ("Tretton skäl varför") och Gustaf Skarsgård ("Vikings"). 
 

"The Umbrella Academy" - 31 juli

 
 
Den udda superhjälteserien har inte hunnit släppa någon trailer ännu, men presenterade premiärdatumet med den här karantän-inspelade adaptionen av det populära dansnumret från den första säsongen.
 
Listans enda återkommande tv-serie behöver ingen beskrivning för dem som redan har sett den - och går inte att beskriva för er som inte har sett den... så om du tillhör gruppen som inte har sett den ännu, finns det lyckligtvis tid att råda bot på det nu på en gång eftersom den första säsongen redan ligger uppe på Netflix. 
 

Läs också: "The Boys" är f*cking tillbaka i september

 
Vilka tv-serier är du mest peppad på att få se under juli? Kommentera gärna nedan!
| 28 juni 2020 09:00 |