Spel

Skribent

Anders Eklöf

30 september 2022 | 20:00

Superhjältar, Super Mario och krig: 7 spel som släpps i oktober

"Gotham Knights", "Overwatch 2" och "Mario + Rabbids: Sparks of Hope" är bara några av de spännande titlarna som kommer under oktober.
Artikeln innehåller sponsrade länkar. När du handlar via dem kan MovieZine få en provision.
 
Spelhösten drar igång på allvar under oktober med multiplayertitlar som "Overwatch 2" och "Call of Duty: Modern Warfare II" eller berättelsedrivna äventyr som "A Plague Tale: Requiem" och "New Tales From The Borderlands". Vi på MovieZine har satt ihop en lista över de mest intressanta titlarna.
 
Här är de sju hetaste spelen du kan skaffa under oktober 2022.
 

"Overwatch 2"

 
 
Efter sex framgångsrika år med den lagbaserade förstapersonsskjutaren "Overwatch" och hjältar som Tracer, D.Va och Brigitte är det dags för uppföljaren, "Overwatch 2", som till skillnad från sin föregångare blir gratis att spela.
 
Spelet kokar bland annat ner lagen från sex till fem spelare, tar bort de kontroversiella loot-lådorna till förmån för ett betalt Battle Pass med olika nivåer att låsa upp och några nya karaktärer - som Sojourn, Junkie Queen och Kiriko.
 
Spelet kommer även innehålla ett berättelsedrivet uppdragsläge där du får välja mellan ett urval av hjältar baserat på händelser i Overwatch-historien, samt uppdrag där du får kämpa mot horder av fiender tillsammans med dina vänner.
 
Plattform: Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC och Nintendo Switch
Datum: 4 oktober
 

"A Plague Tale: Requiem"

 
 
Efter händelserna i det första spelet från 2019 får vi i "A Plague Tale: Requiem" fortsätta berättelsen om syskonen Amicia och Hugo de Rune i deras jakt på ett botemedel mot lillebrorsans sjukdom i södra Frankrike, samtidigt som de flyr från inkvisationens soldater och horder av pestsmittade råttor.
 
Precis som tidigare kretsar det mycket kring smygande, där Amicia kan använda knivar för att hugga sina fiender, kasta stenar med en slunga och skjuta med ett armborst. Tillsammans med Hugos förmåga att känna vart fienderna befinner sig genom väggar och kontrollera råttor, låter det oerhört spännande.
 
Råttorna är dock inte alltid dina vänner, då du måste hålla dig borta från mörker för att inte bli uppkäkad av de små gnagarna. Du kan dock använda dem för att lösa pussel och döda fiender. Det här låter som ett både känslostarkt och rent spelmekaniskt intressant äventyr.
 
Format: Playstation 5, Xbox Series X/S, Nintendo Switch och PC
Datum: 18 oktober
 

"Mario + Rabbids Sparks of Hope"

 
 
När Ubisoft skapade de galna och smått enerverande kaninerna i spelet "Rayman Raving Rabbids", som blev ett stort fenomen (som påminner en hel del om Minioner), var det nog inte många som förväntade sig att de skulle slå sig samman med ingen mindre än Super Mario i ett riktigt bra spel i form av "Mario + Rabbids: Kingdom Battle".
 
Nu kommer uppföljaren "Mario + Rabbids: Sparks of Hope", där den hoppande rörmokaren och hans vänner återigen slår sig samman med ett gäng rabbids i taktiska strider. Den här gången har en varelse kallad Cursa spridit mörk materia över världen i jakt på så kallade Sparks, som skapat kaos i galaxen. Den här gången får du även hjälp av skurken Bowser.
 
Spelmekaniken är även en aning omarbetad med mindre linjära banor och mer friare strider, där du kan springa runt och göra fler saker i realtid. Som ett stort fan av det första riktigt charmiga äventyret, kan det här bli riktigt bra.
 
Format: Nintendo Switch
Datum: 20 oktober
 

"New Tales From The Borderlands"

 
 
"New Tales from the Borderlands" bygger vidare på konceptet från sin föregångare, där vi fick se en mer berättelsedriven tolkning av "Borderlands"-universumet. Den här gången är det Gearbox själva som står för utvecklingen, inte Telltale Games.
 
Spelet utspelar sig tre år efter händelserna i "Borderlands 3", då vapentillverkaren Tediore har invaderat planeten Promethea. Här får du spela som vetenskapsmannen Anu, hennes gatusmarta bror Anu och yoghurtbutikägaren Fran - som alla tre måste hantera invaderarna, monster och kriminella på olika sätt.
 
Som tidigare handlar det mycket om att utforska sin omgivning, ta beslut som påverkar handlingen och överleva filmiska sekvenser. Är det lika bra och skojigt som föregångaren, har vi något att se fram emot.
 
Format: Playtation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch och PC
Datum: 21 oktober
 

"Gotham Knights"

 
 
I "Gotham Knights" håller de unga superhjältarna Batgirl, Nightwing, Red Hood och Robin gatorna säkra efter att Batman har dött i ett actionrollspel som utspelar sig i ett öppet Gotham City där du kan spela som de fyra.
 
Här kan vi förvänta oss att få kämpa mot klassiska skurkar som The Penguin, Harley Quinn, Mr. Freeze och Clayface, antingen ensam eller tillsammans med andra spelare. De kommer även i kontakt med Court of Owls, ett hemligt sällskap som är lika gammalt som staden.
 
Spelet är gjort av Warner Bros Montreal som tidigare har gjort "Batman: Arkham Origins", så vi kan förvänta oss liknande spelmekanik.
 
Format: Playstation 5, Xbox Series X/S och PC
Datum: 21 oktober
 

"Call of Duty: Modern Warfare II"

 
 
I "Call of Duty: Modern Warfare II" återser vi operatörerna från Task Force 151 efter att den amerikanska militären har dödat en general i ett annat land, vilket leder till att de vill hämnas stort. Det är upp till gruppen att stoppa dem, i ett uppdrag som utspelar sig över hela världen.
 
Spelet är utvecklat av Infinity Ward och är en uppföljare på föregångaren från 2019 (inte att förväxla med de två tidigare "Modern Warfare"-spelen från 10-talet). Likt tidigare delar ser det ut att kunna leverera ett riktigt actionladdat blockbuster-äventyr med mycket skjutande och häftiga spelsekvenser.
 
För den som gillar multiplayer finns så klart även en rad olika flerspelarlägen.
 
Format: Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S och PC
Datum: 28 oktober
 

"Bayonetta 3"

 
 
Sex år efter att föregångaren släpptes på Wii U är den viga och kaxiga häxan tillbaka i "Bayonetta 3", där vi återigen ser seriens skapare Hideki Kamiya som exekutiv regissör.
 
Tillsammans med både gamla och nya vänner (som alternativa versioner av henne själv) måste Bayonetta konfrontera och besegra de mystiska varelserna Homonculi, för att förhindra att flera världar förintas av en ondskefull entitet.
 
För den som tycker att det blir för mycket naket under mellansekvenser och strider finns ett så kallat "Naive Angel Mode", som gör att Bayonetta har mer kläder på sig, samt tonar ner de mer grafiska designerna på fiender och demoner.
 
Format: Nintendo Switch
Datum: 28 oktober
 
Vilka spel ser du fram emot under oktober?
| 30 september 2022 20:00 |