Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

5 oktober 2016 | 08:45

5 förslag på vad säsong 7 av "American Horror Story" borde handla om

FX har beslutat att ge serien en sjunde säsong 2017.
Bara tre avsnitt in på säsong 6 har kabelkanalen FX valt att ge "American Horror Story" en sjunde säsong med premiär nästa år.

FX avslöjar ingenting om säsong 7 i samband med förnyelsen. Troligtvis följer de samma strategi som de hade inför årets avsnitt, där temat för säsongen hålls hemligt till premiären. Frågan är därför: vad vill vi se i säsong 7?

Hittills har säsongernas teman varit "Murder House", "Asylum", "Coven", "Freak Show", "Hotel" och just nu sänds "Roanoke", baserat på legenden om den försvunna Roanokekolonin.

Vilka skräckteman finns kvar? Här är några förslag:

Voodoo

En blandning av "Robinson Cruise" och "Flugornas herre", där överlevarna på en öde ö möter kannibaler, uråldrig magi, främmande ritualer och traditioner. De strandsatta amerikanerna används som försökskaniner av öbefolkningen. Bermudatriangeln öppnar en portal till en annan dimension vilket är både orsaken och räddningen för offren.

Internatskola

Tänk en elitistisk skolmiljö runt förra sekelskiftet där barn går till extrema handlingar för att armbåga sig fram - tortyr, övergrepp och mord. Här finns också utrymme för ett maktspel mellan lärare och elever. Offren återvänder och hemsöker de levande.

Kärnvapenkrig

Mot bakgrunden av Kalla Kriget berättar denna säsong om ett aktuellt ämne idag genom att hänvisa till historian. Hot om krig hägrar, städer bombas för att testa kärnvapen och radioaktiv strålning skapar fruktansvärda mutationer och svält. Samtidigt börjar mystiska UFO:n att dyka upp och därmed också konspirationsteorierna om vad regeringen försöker dölja.

Spökstad

Ett oljeraffinaderi har kontaminerat en hel by och staden har legat övergiven ett bra tag. Till synes övergiven... Ännu härjar själarna från många av stadens offer som förgiftades av oljan. Marken är fortfarande farlig. Ingen återvänder någonsin från staden igen, då dess gamla invånares gengångare skyddar marken som om det ännu fanns hopp för dem att återgå till sina gamla liv.

Guldruschen

Vi befinner oss i Kalifornien i slutet av 1800-talet och alla vill åt guldet. Om nätterna terroriseras gruvarbetarna av diverse okända väsen mitt ute i ingenstans på okänd mark. Några gruvarbetare gräver för djupt och väcker ett monster inne i grottan. Samtidigt måste Amerikas urinvånare försvara sin kultur när andra försöker driva bort dem från sin mark. Här utforskas uråldriga seder, folkhistorier och mytologi som en kuslig hämnd mot guldgrävarna.

Varsågoda, FX. Dessa får ni gratis.

Tack vare sin antologiform kan "American Horror Story" fortsätta så länge det finns teman kvar att utforska, och med tanke på Amerikas långa och händelserika historia lär serien förr eller senare läggas ner på grund av att skaparna går i pension, snarare än brist på idéer.

Har du några förslag på teman som "American Horror Story" borde utforska i kommande säsong?
| 5 oktober 2016 08:45 |