Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 augusti 2020 | 09:30

4 detaljer i ”The Batman”-trailern som fans har uppmärksammat

Från mörkret som påminner om David Finchers filmer, till Colin Farrells oigenkännliga cameo.
Trots att han bara hunnit spela in en fjärdedel av ”The Batman”, bjöd regissören Matt Reeves på en minst sagt uppmärksammad trailerpremiär i helgen. MovieZines läsare och fans runt om i världen har analyserat den första teasern in i minsta detalj, samtidigt som många verkar överens om att Robert Pattinson kan göra underverk i rollen. Här är fyra detaljer som det snackas om:
 
Large 06cc871adade09a3b86de3b84687af6b the batman foto set
 

1. Mörkret och Fincher-känslan

 
Nog för att ”dark and gritty” har varit ledordet för många reboots de senaste åren, men ”The Batman” får Nolans ”The Dark Knight”-trilogi att framstå som en sexig Volvo-reklam. Matt Reeves har nämnt hur ”Chinatown” och andra 70-talsthrillers om korruption har inspirerat honom. Många av våra läsare liknar trailerns atmosfär och känsla med den som hittas i Finchers brutala seriemördarklassiker som ”Zodiac” och ”Seven”.
 
 

2. En oslipad Batman

 
När Robert Pattinson tar över rollen har Bruce Wayne bara varit Batman i något år. I trailern ser vi hur han, i egenskap av ”världens främste detektiv”, hjälper Gordon (Jeffrey Wright) att undersöka ett mord på en högt uppsatt person... för att i en annan scen hamna i bråk med polisen? Kort därefter släpper han lös all sin ilska på ett kriminellt grabbgäng.
 
Enligt regissören är detta inte en ”origin story” men ändå filmen som formar Batman. Hans hämnarstråk genom staden är ett slags kriminologiskt experiment, där Bruce får lära sig att navigera stadens mörka gator, hantera den korrupta poliskåren, och hitta sin egna moralkompass.
 
 

3. Colin Farrell som Pingvinen

 
Det är inte lätt att fånga vid första titten, men Colin Farrell syns i trailern - dold under tjocka lager av prostetik. Farrell spelar rollen som Oz, mannen som senare ska bli Pingvinen (men han gillar inte att kallas för det, enligt Matt Reeves). Precis som i fallet med Oz ska vi få möta Selina Kyle (Zoe Kravitz) innan hon blev Catwoman. Och den mystiske skurken som skickar gåtor och pekar ut lögnare är förstås The Riddler (Paul Dano), men ”en version vi inte tidigare sett”, påpekar regissören.
 
 

4. Lösningen på gåtan

 
Några fans med skarpt detektivsinne tog på sig att lösa gåtan som vi ser i trailern. ”What does a liar do when he’s dead?” Svaret är förstås ”He lies still”.
 
 

Stöd MovieZine med ett Patreon-medlemskap

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
"The Batman" får biopremiär hösten 2021. Såg ni fler detaljer i trailern som är värda att uppmärksamma? Kommentera nedan.
| 24 augusti 2020 09:30 |