DC FANDOME

Skribent

Alexander Kardelo

23 augusti 2020 | 03:00

Trailerpremiär: Vår första titt på "The Batman"

Robert Pattinson tar över rollen som en ung Bruce Wayne. Biopremiär 2021.
Om inte "The Batman" redan var en av 2021 års hetaste titlar, så är det dags att höja peppen nu.

Matt Reeves dök upp på online-eventet DC Fandome inatt för att berätta mer om sin vision för Batman - en ung Bruce Wayne, en hemmasnickrad dräkt och den djupt korrumperade staden Gotham City. Tro det eller ej, "Cloverfield"-regissören verkar ha lyckats skapa något unikt och eget - trots att flera filmskapare gjort några riktigt bra filmer om Batman förr.

Reeves berättar bland annat att filmen inte handlar om den Batman vi känner till. Vi ska snarare få följa hans tidiga år som en maskerad hämnare i Gotham:

- Han får lära sig hur man är Batman. Det är ett experiment för honom. Vad kan han göra för att verkligen förändra Gotham som plats? Och då börjar morden att ske. Det öppnar upp en helt ny värld av korruption som sträcker sig djupt. Och det rör vid hans ursprung. Han kommer förstå sin familjs plats i det hela.

- Filmen är en detektivhistoria och ett mysterium, med all action såklart, men också en väldigt personlig historia för honom.
 
 

Ett brett skurkgalleri

 
"The Batman" kommer också presentera nya versioner av kända skurkar som vi tidigare sett på film... men också rätt annorlunda:

- Paul Dano spelar en version av The Riddler som ingen tidigare har sett. Han är en otroligt kreativ skådis. Zoe Kravitz tolkning av Selina Kyle kommer bli mycket spännande att se, också något nytt men ändå hämtat ur serietidningarna.

- En sak med skurkgalleriet är att det på ett udda sätt handlar om deras ursprung. Selina är inte Catwoman ännu, Oz har ännu inte blivit Pingvinen, och Andy Serkis spelar en version av Alfred som folk inte har sett förut. Jeffrey Wright spelar kommissarie Gordon och John Turturro spelar Carmine Falcone. Vi får se hur alla deras olika världar möts.
 

Ett nytt Gotham City 

 
Förutom filmen "The Batman" jobbar Reeves och Warner Bros också på en tv-serie som ska utforska mer av samma värld. "Gotham PD" kikar in i nya hörn av den korrupta stadens gator, under det första året som den mystiske hämnaren börjar dyka upp.

Reeves förklarar hur viktigt det var att få till rätt look och känsla i Gotham:

- Lika viktigt som skurkarna är platsen, dess natur och historia. Jag ville presentera Gotham som en amerikansk stad du aldrig varit till. Nolan gjorde sin grej, vi försöker skapa en annan version. Vi har filmat i Liverpool men lagt på saker för att skapa något eget.
 
- Jag inspirerades av "Chinatown" som handlar om korruption i Los Angeles, en klassisk noir-film. Även "French Connection" och "Taxi Driver". Många jordnära filmer från 70-talet.
 
Large 40a847f78b35eeca0ccfeb645d37e8fa the batman 2021
 

Vem är den nye Batman?

 
Eftersom det är tidigt i Bruce Waynes hemliga "karriär" och han är laglös, så är allmänheten lite rädda för Batman, förklarar Reeves.

- Man skulle tycka att någon sådan verkade farlig, eller hur? Han har ännu inte blivit en symbol för hopp. En myt håller på att skapas. Han försöker konfrontera hur han blir uppfattad av folk.

Och där ligger den stora skillnaden mot tidigare Batman-filmer, menar regissören:

- Det är inte en origin story, utan man möter honom i de tidiga åren. Det har ofta handlat om hur han varit tvungen att bemästra sin rädsla. Hur han är sitt bästa jag när han är som Batman. För mig var det spännande att se honom mitt i detta kriminologiska experiment, att lära sig bli Batman, göra misstag, och låta publiken sätta sig in i hans skor. Det hoppas jag gör filmen annorlunda mot de tidigare.

- Sen förstås hur han är världens bäste detektiv. Sånt har man vidrört tidigare. men aldrig lika mycket som jag hoppas att vi gör.
 

Kolla in första teasern till "The Batman"

 
Bara 25 procent av filmen hann spelas in innan coronaviruset stoppade produktionen. Trots det har Matt Reeves lyckats få ihop en mycket stämningsfull teaser-trailer, som verkligen sätter tonen för en ny slags Batman-historia. Varsågod:
 
 

Premiärdatum för kommande DC-filmer

 
Wonder Woman 1984 - 2 oktober 2020
The Suicide Squad - 6 augusti 2021
The Batman - 21 oktober 2021
Black Adam - 22 december 2021
DC Super Pets - 20 maj 2022
The Flash - 3 juni 2022
Shazam! 2 - 4 november 2022
Aquaman 2 - 16 december 2022
 
Vad tycker ni om trailern och Matt Reeves vision för Batman? Tyck till nedan.
| 23 augusti 2020 03:00 |