Spel

Skribent

Anders Eklöf

31 mars 2024 | 16:01

Fredligt äventyr, urläcker action och rollspel – 3 spel som släpps i april 2024

MovieZines spelredaktör Anders Eklöf tipsar om de tre mest intressanta spelen att spela i april.
Under 2024 har vi än så länge fått hyllade storspel som "Final Fantasy VII Rebirth" och "Rise of the Ronin", men även några bottennapp som de två risiga live service-spelen "Suicide Squad: Kill the Justice League" och "Skull and Bones".
 
April är kanske inte den hetaste spelmånaden i år, men det stora dragplåstret är utan tvekan det urläckra sydkoreanska actionspelet "Stellar Blade" till Playstation 5.
 
Här är 3 spel som jag ser fram emot att spela under april 2024.
 

"Europa" (försenat)

 
 
Är du sugen på något mer färgglatt och äventyrligt kan nog "Europa" vara något för dig. På Jupiters måne med samma namn som spelet tar du dig an rollen som androiden Zee, som ger sig ut för att hitta svar i ruinerna av en fallen utopi.
 
"Europa" beskrivs som ett fredligt spel om äventyr, utforskande och meditiation, där det gäller att springa, flyga och glida längs det läckra landskapet fullt av glittrande sjöar, höga berg och spillror av en förlorad civilisation.
 
Med fint tecknad grafik som för tankarna till Studio Ghibli verkar det här oerhört lovande och en frisk fläkt från alla spel som fokuserar på våld.
 
Format: PC (konsoler vid ett senare tillfälle)
Släpps: Försenat till sommaren
 

"Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes"

 
 
Har du någon gång spelat den hyllade japanska rollspelsserien "Suikoden" av den nyligen avlidna Yoshitaka Murayama, borde du spela hans sprituella efterträdare "Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes".
 
I en värld där magi är allt har det galdeanska imperiet upptäckt en teknik som förstärker deras krafter, vilket leder dem till en jakt efter en artefakt genom hela kontinenten. Här möter vi den kejserliga officern Seign Keisling och den unga pojken Nowa som blir vänner, men snabbt dras in i krigets eldar. Som titeln antyder finns det över 100 hjältar att rekrytera, i det här snygga pixeläventyret.
 
Spelet finansierades genom sajten Kickstarter där det drog in över 4 miljoner dollar, vilket gör det till det tredje mest finansierade spelet i plattformens historia efter "Shenmue III" och "Bloodstained: Ritual of the Night". "Suikoden"-fansen suktar helt enkelt efter mer.
 
Format: Xbox Series X/S, Xbox One, PS5, PS4, Switch, PC)
Släpps: 23 april
 

"Stellar Blade"

 
 
När det sydkoreanska actionspelet "Stellar Blade" visades upp för första gången (då som "Project Eve") för några år sedan häpnade många över den läckra grafiken och de häftiga striderna. Snart får vi äntligen följa med krigaren Eve på hennes uppdrag att återta jorden från den utomjordiska rasen NA:tives.
 
Spelet för helt klart tankarna till  actionpackade hack & slash-spel som "Devil May Cry" och "Bayonetta", fast med rollspelsinslag som större fokus på utforskande, sidouppdrag och mängder av dräkter att låsa upp.
 
Spelet har dock på förhand fått kritik från en del håll för sin lättklädda huvudperson, som bland annat kan låsa upp en dräkt kallad "Skin Suit", som är precis vad det låter som. Utvecklarna Shift Up har dessutom designat karaktären efter modellen Shin Jae-eun. Är du nyfiken på spelet finns en demo att prova.
 
Format: PS5
Släpps: 26 april
 
Vilka spel ser du fram emot i april?
| 31 mars 2024 16:01 |