Film

Skribent

Alexander Dunerfors

21 oktober 2013 | 21:01

3 bonusscener i "Thor: The Dark World"

Sitt kvar i biosalongen för en mycket spännande förhandstitt. Spoilervarning!

Den som går och ser en superhjältefilm bara för att sticka så fort eftertexterna börjar rulla, riskerar nästan alltid att missa något intressant. Marvel Studios har alltid en bonusscen i slutet på sina filmer, men i "Thor: The Dark World" slår de till med hela tre stycken.

Återigen: varning för spoilers om du vill bli helt överraskad. Läs inte vidare!

I de allra sista sekunderna bjuds det på två ordlösa scener, som ger ett tillfredsställande avslut på frågor som lämnades halvöppna i filmen. Två korta men sköna klipp helt i linje med Marvels komiska ton.

Men redan mitt under eftertexterna kommer överraskningen som fansen kommer älska att analysera sönder.

Thors Asgård-polare Volstagg och Sif (Ray Stevenson och Jaimie Alexander) anländer till vad som liknar en suspekt utomjordisk sushirestaurang, för att överlämna en farlig artefakt till en man som kallar sig för The Collector (Samlaren). Och vem är det som döljer sig under den vita peruken om inte Benicio del Toro?

Jomen, visst är det det allra första vi får se från "Guardians of the Galaxy", nästa sommars stora Marvelfilm. Marvel Studios-chefen Kevin Feige berättar för MovieZine.se vad vi egentligen fick se.

- De bästa av våra slutscener är de som kan knyta an till något som hänt tidigare i filmen, och hinta om något som komma skall. Det här är vår mest direkta "vem fan var det"-scen sedan Samuel L. Jackson dök upp med ögonlapp i eftertexterna på "Iron Man". Alla visste vem Sam Jackson var, men de flesta kände inte till Nick Fury. Det satte igång snacket: vem är snubben i Tony Starks vardagsrum? Så började man snacka om "The Avengers", och på samma sätt hoppas vi att den här slutscenen ska få folk att börja prata om "Guardians".

- Några vet säkert vem han är och vad scenen betyder, de flesta inte. Vi hoppas det är spännande nog att få igång spekulationer, berättar Feige.

"Thor: The Dark World" har biopremiär 30 oktober. James Gunns "Guardians of the Galaxy" får vi se den 1 augusti 2014.

En längre intervju med Kevin Feige publiceras inom kort.

| 21 oktober 2013 21:01 |