Film

Skribent

Mats Karlsson

9 juni 2009 | 12:48

Ny Marvelfilm kommer till bioduken 2012

Marvelproducenten Kevin Feige planerar att ta fram en helt ny Marvelfilm som ska komma till biograferna 2012, rapporterar FirstShowing. Vilken av de återstående Marvelkaraktärerna som får chansen att visa upp sig på bioduken vill han dock inte avslöja.

Men innan dess kommer vi att få se åtskilliga Marvelfilmer på bioduken. Först ut är uppföljaren "Iron Man 2" som får premiär 30 april 2010. Året därpå kommer "Thor" 20 maj 2011, följt av "Captain America" 22 juli samma år. Ett år senare, 2012 dyker "The Avengers" upp samt den nya hemliga Marvelfilmen. Dessutom har Edgar Wright skrivit ett manus till "Ant-Man" som Marvel ska granska inom kort.

Men även Fox som fortfarande äger rättigheterna till en del Marvelkaraktärer planerar också att ta ett antal Marvelfilmer till bioduken. Den som troligtvis kommer först ut är "Magneto", men även en uppföljare till "Wolverine" och "X-Men: First Class" samt en spin-off med karaktären Deadpool ligger på Fox bord. Dessutom kollar man även på möjligheterna att göra en nystart på "Daredevil".

Sist men inte minst kommer Sony Pictures att ge oss chansen att få återse väggklättraren i "Spider-Man 4" som dyker upp på bio i maj 2011.

Sammanfattningsvis kan man säga att framtiden ser väldigt ljus ut för alla Marvelfans.

| 9 juni 2009 12:48 |