Trailer

Skribent

EliSophie Andrée

30 augusti 2023 | 19:05

2000-tal, kärlek och piercingar: En första titt på "Saltburn" med Jacob Elordi

Trailerpremiär! Efter att ha tagit sig an lovande unga kvinnor har nu regissören Emerald Fennell valt att gå vidare till excentriska och rika typer.
Snart kommer långfilmen "Saltburn" som enligt Emerald Fennell är en svart komedi med fokus på rika och elitistiska Oxford-studenter. "Saltburn" är Fennells andra långfilm efter den massiva succén med "Promising Young Woman" som 2021 bland annat vann Oscarn för bästa originalmanus. 
 
Nu har en första smygtitt släppts inför filmpremiären och bakom filmfotot är dessutom ingen mindre än svensken och Oscarsvinnaren Linus Sandgren. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Barry Keoghan (som vi senast såg i "The Banshees of Inisherin") spelar den här gången en ung högskoleelev präglad av sitt utanförskap. Men, hans lycka vänder ganska snabbt (eller gör den egentligen det...?) när han träffar Felix Catton ("Euphorias" Jacob Elordi med ögonbrynspiercing), som kommer från en rik, men excentrisk familj.
 
 
Fennell har valt att låta nästan allting utspela sig hemma hos den rika familjen Catton, eller rättare sagt, på deras herrgård.
 
- Det var viktigt för mig att vi alla var där tillsammans, att skapandet av filmen på något sätt hade den där känslan av en sommar där alla förlorar förståndet tillsammans, berättar Fennell för Vanity Fair om valet att låta allting vara på en och samma spelplats. 
 
Rosamund Pike spelar rik och excentrisk familjemedlem till Jacob Elordi. 
 
Emerald Fennell är van vid att tackla svåra och ibland jobbiga teman, som vi märkt i hennes tidigare verk och hon hoppas på att publiken ska bli både lite äcklade och förälskade i hennes kommande långfilm. 
 
- Vi är alla i den här väldigt konstiga världen nu, tror jag, av att liksom vilja ha. Vi är bara i ett evigt tillstånd av lustar, frestelser och behov, säger hon. Vi har en så konstig relation till att vilja ha allting: vi vill ha allt vi ser på Instagram, alla kläder eller all mat. Det är typ att jag både vill ha det men jag är också äcklad av mig själv för att jag vill ha allt det där.
 
Kolla in trailern här:
 
 
Vad tror ni? Blir "Saltburn" en lika stor succé som "Promising Young Woman" för Emerald Fennell? 
| 30 augusti 2023 19:05 |