Film

Skribent

MovieZine

5 november 2021 | 12:00

19 november är höstens nördigaste dag

Ta ut semester och rensa kalendern. Fredagen den 19 november släpps inte bara nya "Ghostbusters"-filmen, men också flera hett efterlängtade tv-serier och spel.
Hajpade fantasyserier på streaming, en efterlängtad sci-fi-uppföljare på bio och nya spel från tokpopulära franchiser. Det kan vara dags att meddela chefen att du tar ledigt den 19 november, datumet som mycket väl kan vara höstens - om inte årets? - nördigaste dag.
 
Spana bara in denna lineup:

● Biopremiär för "Ghostbusters: Afterlife". Jason Reitman kliver i farsan Ivan Reitmans fotspår och levererar en uppföljare på de klassiska spökjägar-komedierna från 80-talet. Den här gången med "Stranger Things"-vibbar när fyra tonåringar hittar både protonpacks och läbbiga andar i en småstad.

● Fantasyserien "The Wheel of Time" börjar rulla. Amazon Prime Video hoppas pricka in en ny "Game of Thrones"-succé med sin åh så efterlängtade filmatisering av Robert Jordans romaner om en värld fylld av magi och mystik. Rosamund Pike spelar huvudrollen som Moiraine.
 
● Netflix släpper hela första säsongen av "Cowboy Bebop" - en populär animeserie som nu blir live-action med John Cho i huvudrollen. Mycket influenser från sci-fi, western- och noir-genren i en salig och actionpackad mix.
 
 
● Musikalnördar bör inte missa "Tick, tick... BOOM!", en ny originalfilm på Netflix där Andrew Garfield spelar teaterapa med 30-årskris. Musikalkungen Lin-Manuel Miranda regidebuterar.
 
● På samma streamingtjänst hittar du även "Hellbound", en ny sydkoreansk skräckserie. Den utspelar sig i en fantasy-version av vår planet där övernaturliga monster kan dyka upp för att dra med sig människor ned till helvetet. 

● Men vänta, vi är inte klara än! På spelfronten väntar releasen av "Battlefield 2042". Svenska DICE har utvecklat multiplayer-spelet som kastar oss in i ett futuristiskt krig.

● Sist men inte minst släpps de nya Pokémon-spelen "Brilliant Diamond" och "Shining Pearl" till Nintendo Switch.
 
 
Vad ser du mest fram emot den 19 november? Kommentera nedan.
| 5 november 2021 12:00 |