Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 februari 2023 | 10:00

17-åring får regissera ny skräckfilm med James Wan

Kane Parsons virala rysare ”The Backrooms” ska bli långfilm med A24 som samproducent.
Vad gjorde du på dina sommarlov som tonåring?
 
17-årige Kane Parsons ska iallafall spendera sommaren med att regissera sin långfilmsdebut. Indiewire meddelar att inga mindre än James Wan (”The Conjuring”-filmerna) och produktionsbolaget A24 är ombord för att omvandla Parsons kusliga Youtube-snackis ”The Backrooms” till spelfilm.
 
I kortfilmen som nått hela 44 miljoner tittare ser vi en ung man gå vilse i en betong-labyrint av öde rum och korridorer, där någon slags robotvarelse kryper runt och vaktar. Vad som är ännu mer imponerande med found footage-videon är att den är skapad med datorgrafik, som Parsons fått att se ut som en hemmavideo från 90-talet.
 
 
Sajten NoFilmSchool.com berättar att projektet fick inspiration ur creepypasta-historier som delats online. Och monstret - som kan påminna en del om ”Slender Man” eller ”The Babadook” - är som gjort för att hemsöka våra mardrömmar i månader framöver. Ett sant bevis på att unge Kane har en talang för att fånga sin publik och skapa kalla kårar. Vi ser med spänning fram emot hur långfilmsversionen kan se ut.
| 7 februari 2023 10:00 |