Serie

Skribent

Matilda Klinga

27 december 2016 | 18:05

14 saker du kanske inte visste om "Pretty Little Liars"

Sedan 2010 har ingenting varit som det verkar. När det kommer till "Pretty Little Liars" kan vi inte vara säkra på någonting.
Nästa år får vi se de sista avsnitten någonsin av den spännande serien "Pretty Little Liars". Allting börjar med att Alison försvinner och sedan kommer hotfulla sms till hennes vänner. Vi väntar spänt på de nya avsnittet, tills dess får vi nöja oss med att hitta roliga fakta om serien. 

Large 401fc3c57650868ba8bb6f3fe88a2ddb pll101 01276

Visste du att låten från introt även har hörts i en annan serie eller att Ashley Tisdale tackade nej till en roll i serien? Här följer en lista på 14 saker som du kanske inte visste om "Pretty Little Liars". 

1. Troian Bellisario är äldst av de fyra huvudrollerna och spelade 16 i den första säsongen när hon i själva verket var 25 år. 

2. Tammin Sursok som spelar Jenna Marshall var också med i den fjärde och sista säsongen av "Hannah Montana". Även Lucy Hale har medverkat i en Disney Channel-serie, hon är med i två avsnitt av "Magi på Waverly Place". 


3. Kommer ni ihåg den sliskiga Paolo från "Mitt liv som popstjärna"? Han spelas av Yani Gellman som gör rollen som Garrett Reynolds i "Pretty Little Liars". 4. I det sista avsnittet av säsong 2 får vi reda på att Mona Vanderwaal är A och är den första som avslöjades. I böckerna är det Mona som är skurken men i serien har man sedan valt att gå en annan väg. 

5. Det har sänts tre Halloween-avsnitt och det första heter "The First Secret" där vi får se lögnarna på en Halloween fest innan Alison försvinner. I "This Is a Dark Ride" anordnas en fest på ett spöktåg och en hel del obehagliga saker sker. 


Ur "Grave New World" säsong 4. 

I "Grave New World" besöker lögnarna Ravenswood där de möter Miranda. Hanna ber Caleb att stanna kvar och inte följa med hem till Rosewood. Taylor Blackburn som spelar Caleb spelade samma roll i spinn off-serien "Ravenswood". När serien sedan lades ned efter bara en säsong återvände han till "Pretty Little Liars". 

6. Ashley Benson hade en liten roll i "13 snart 30" från 2004. Hon spelar en av skolans populäraste tjejer. 

7. Ryan Guzman som spelade Arias kärleksintresse Jake har spelat huvudrollen och dansat i "Step Up Revolution" och "Step Up All In". 

8. Shay Mitchell har en Youtube kanal som har drygt 1,7 miljoner prenumeranter. Hon har bjudit in sina vänner från "Pretty Little Liars", bland annat har hon lagat mat med Ian Harding och svarat på frågor med Sasha Pieterse. I videon nedan läser hon upp ett brev som hon har skrivit om sin tid med "Pretty Little Liars"


9. The Pierces sjunger seriens ledmotiv Secret som även hörs i ett avsnitt av "Gossip Girl". 

10. Lucy Hale stör sig på att hennes finger inte är i mitten när hon säger "shh" i introt. 


11. Wren som spelas av Julian Morris är även med i "Once Upon a Time" där han gör rollen som Törnrosas kärlek Prins Phillip. 

12. Säsong 7 kommer att bli den mest romantiska säsongen någonsin lovar Marlene King

13. När Troian Bellisario var i en bar kom ett fan upp till henne och frågade om hon brukar titta på "Pretty Little Liars". Troian svarade då att hon spelar Spencer men hennes fan påstod att det inte var sant. Ett mycket konstigt fan får man ju säga, se hela historien i klippet nedan. 


14. Ashley Tisdale var nära på att medverka i "Pretty Little Liars" men tackade nej för en roll som cheerleader i "Hellcats". Serien lades ned efter bara en säsong, tror ni att hon ångrar sig idag?
| 27 december 2016 18:05 |