Film

Skribent

MovieZine

1 december 2020 | 10:55

Alla nya filmer och serier på HBO Nordic i december

Miniserierna "The Stand" och "Your Honor" är två av vinterns stora premiärer på HBO Nordic.
Vintern på HBO Nordic inleds med nya originalfilmer, hajpade dramaserier och starka dokumentärer. Snart ska vi få ta del av Stephen Kings "The Stand" i en nytolkning, och redan nu kan du streama en helt ny komedi med Melissa McCarthy.
 
Superintelligence (ute nu)
En ny komedi från HBO Max med Melissa McCarthy. Carol Peters liv vänds upp och ner när hon börjar observeras av världens första superintelligens – en form av artificiell intelligens som kanske eller kanske inte kommer att ta över världen.

Baby God (premiär 3 december)
HBO-dokumentär. I mer än 30 år använde Dr. Quincy Fortier i hemlighet sin egen sperma för att inseminera sina fertilitetspatienter. Nu är hans hemlighet ute och hans barn söker sanningen om hans motiv och försöker förstå deras egna identiteter.

The Miramar Murders (premiär 4 december)
Denna dokumentärserie i sex delar berättar historien om Pablo Ibar och Seth Penalver som båda dömdes för tre olika mord under ovanliga omständigheter.
 
 
Euphoria (julspecial, premiär 7 december)
Två specialavsnitt har spelats in av Emmybelönade "Euphoria", med Zendaya i huvudrollen. Det första specialavsnittet, med titeln "Trouble Don’t Last Always", följer en deprimerad Rue som försöker fira jul ovanpå alla de traumatiska upplevelserna som vi fick se i den första säsongen. Det andra specialavsnittet kommer vid ett senare tillfälle.

Your Honor (premiär 7 december)
Bryan Cranston ("Breaking Bad") spelar den högt respekterade domaren Michael Desiato, vars son blir involverad i en hit-and-run. Desiato skyddar sin son och detta leder till ett dramatiskt fall där lögner och bedrägerier står i centrum och där man inte kan lita på någon. Miniseriens skapare stod även bakom "The Good Wife" och "The Good Fight".

Let Them All Talk (premiär 10 december)
"Let Them All Talk" berättar historien om den berömda författaren Alice (Meryl Streep) som åker på en resa med några gamla vänner (Candice Bergen och Dianne Wiest) för att ha kul och låta gamla sår läka. Steven Soderbergh regisserar HBO Max-dramat.
 
 
The New Pope (hela säsongen släpps 10 december)
Uppföljaren till "The Young Pope" är skapad av Oscarsbelönade Paolo Sorrentino. Lenny Belardo (Jude Law), känd som påven Pius XIII, ligger i koma efter en hjärtinfarkt och kyrkan letar nu efter hans ersättare. Engelsmannen Sir John Brannox (John Malkovich) verkar vara ett perfekt val men visar sig dölja både hemligheter och svagheter.

Alabama Snake (premiär 10 december)
Den 4 oktober 1991 rapporterades ett våldsbrott i staden Scottsboro, Alabama. Glenn Summerford, medlem av pingströrelsen, anklagades för att försöka mörda sin fru med en skallerorm. Detaljerna i utredningen och rättegången som följde har hemsökt området i årtionden. Dokumentären "Alabama Snake" följer den lokala historikern och folkloristen Thomas Burton som har spenderat sitt liv med att studera pingströrelsen och dess ockulta förhållande till ormar.

Raised By Wolves (hela säsongen släpps 16 december)
"Raised by Wolves" följer två människoliknande androider, Mother & Father, som har fått i uppdrag att uppfostra mänskliga barn på en mystisk jungfruplanet. I rollistan syns bland andra Matias Varela och Travis Fimmel.
Ridley Scott har regisserat de två första avsnitten i serien.
 
 
The Stand (premiär 17 december)
"The Stand" är baserad på den postapokalyptiska skräckromanen "Pestens tid" från 1978 av Stephen King. Ett globalt och dödligt virus har förstört planeten och lämnat världen i en mardröm. Alexander Skarsgård och Whoopi Goldberg medverkar.

Sløborn (hela säsongen släpps 21 december)
Denna tyska serie mixar ungdomsdrama med pandemithriller. Serien följer människors vardag på en liten ö i Nordsjön samtidigt som ett dödligt virus hotar i bakgrunden och sakta delar samhället.

Normal People (hela serien släpps 27 december)
Hyllade relationsserien "Normala människor" (som under våren visades på SVT) följer Marianne och Connell, som har helt olika bakgrund men kommer från samma lilla stad i Irland. Det de har gemensamt är en omedelbar attraktion och skarp intelligens.

Outlier (premiär 27 december)
Maja Angell (Hanne Mathisen Haga) är en välkänd, ung akademiker Londonbo och specialiserad på profilering av seriemördare. En dag får hon höra om en ung kvinna som har mördats i staden hon själv växte upp i i norra Norge. Maja bestämmer sig för att åka hem och delta i utredningen och när hon kommer närmare och närmare att hitta mördaren konfronteras hon av sina egna demoner.
| 1 december 2020 10:55 |