Serie

Skribent

Matilda Klinga

6 januari 2017 | 18:00

12 saker du kanske inte visste om "Once Upon a Time"

Serien har förtrollat en stor publik och i vår fortsätter säsong 6. I väntans tider har vi samlat ihop en drös roliga fakta om serien.
Sagofigurer, men inte som vi är vana att se dem. Det är vad vi får möta i "Once Upon a Time". I vår får den sjätte säsongen premiär, men här har vi samlat ihop 12 roliga saker du kanske inte visste om serien!

Large 8da2985de1a607f3fda7725afcecb896 once upon a time season 5 new characters photos

Visste du att Snövit var gravid för att Ginnifer Goodwin som spelar henne väntade barn på riktigt? Eller att Mr. Gold inte har något förnamn? 

1. Lana Parrilla fick reda på att hon hade fått rollen på ett lite annorlunda sätt. Hennes agent ringde och sökte någon som hette Regina. Lana svarade då att hon hade ringt fel nummer men agenten insisterade på att få prata med Regina. Till slut gav hon med sig och meddelade Lana att hon hade fått rollen som "Regina" i serien.



2. Michael Socha, som spelar Will Scarlet, spelade först samma roll i spin off-serien ”Once Upon a Time in Wonderland”. Tyvärr lades den serien ned efter endast en säsong. 

3. Avsnitt 1, säsong 3, ”The Heart of The Truest Believer” är det första avsnittet där vi inte får se Storybrooke. Istället får vi följa med till Landet Ingenstans. 

4. Emilie de Ravin och Rebecca Mader har båda haft roller i TV-serien "Lost".

5. JoAnna Garcia Swisher kan faktiskt, tro det eller ej, inte simma, trots att hon spelar sjöjungfrun Ariel. 

Large d85d5fb55e65525df76a69639f0badd1

6. Andra gången Snövit var gravid berodde det på att Ginnifer Goodwin väntade barn på riktigt med Josh Dallas som spelar Charming. Emilie de Ravin var också gravid under inspelningen när Belle och Rumpelstiltskin väntade barn. 

7. I säsong 3 avsnitt 6, ”Ariel”, pratar prins Eric om att han vill besöka Agrabah. Det är samma stad som i den animerade filmen ”Aladdin” från 1992. Senare i ”Once Upon a Time” får vi träffa Aladdin, Yasmin och Jafar i staden mitt i öknen. 

8. Både Sarah Bolger och Colin O’Donoghue har haft roller i TV-serien ”The Tudors”. Hennes första kyss framför kameran var med honom år 2007. 

Large 50c1cf3c4f499a686ca5f9e3b8c01cfd maxresdefault

9. Många spekulerade kring en bröllopsklänning i ett skyltfönster i Storybrooke.  Många hoppas att det betyder att Emma och Hook ska gifta sig. Colin O’Donoghue som spelar Hook säger att den klänningen alltid har funnits där. Så den har nog ingen särskild betydelse men man kan ju alltid hoppas på ett bröllop. 

10. Känner du igen den rödhåriga modejournalisten i ”Djävulen bär Prada”? Hon spelas av Rebecca Mader som är Zelena i”Once Upon a time". I en känd scen från filmen visar hon två bälten som hennes chef får välja mellan. 


11. Rumpelstiltskin heter under förbannelsen Mr. Gold, men vi får aldrig reda på hans förnamn. 

12. Snödrottningen, som spelas av Elizabeth Mitchell, tyckte att det var alldeles för svårt att gå i skogen med högklackat. Att vara barfota var alltså hennes eget förslag.  

| 6 januari 2017 18:00 |