Film

Skribent

Andreas Samuelson

21 mars 2020 | 12:00

12 komedier på Netflix att roa sig med i karantän

I dessa tider behöver vi mer än någonsin muntras upp med lite god humor. Här är tolv sevärda komedier på Netflix att roa sig med.
Oavsett om det är karantän eller hemisolering som gäller så är Netflix ett måste när man tvingas spendera flera dagar – kanske till och med veckor – hemma i soffan. Netflix har alltid haft ett generöst utbud inom alla genrer men just nu är nog ett skratt eller två det vi behöver bäst.
 
Bland komedier finns både klassiker (”Monty Pythons galna värld”, ”En prins i New York”, ”Dum och dummare”) blandat med moderna pärlor (”En oväntad vänskap”, ”Pineapple Express”, ”Crazy Rich Asians”). Gott om såväl romantik (”Jerry Maguire”, ”The Big Sick”) som tonårsrullar (”Clueless”, ”Supersugen”) och skräck ”(”Shaun of the Dead”, ”Zombieland”).
 
Men vad ska du titta på när du redan sett de populäraste titlarna dussintal gånger? Ingen fara – här är 12 komedier på Netflix att muntras upp av.
 
 

1. Alex Strangelove

 
Söt, romantisk tonårskomedi i samma stil som ”Love, Simon”. Oskulden Alex planerar sexdebuten med sin flickvän tillika bästis men blir plötsligt förälskad i nya klasskamraten – en kille. Tänkvärd och underhållande film om att växa upp och komma ut.
 
Large 71089de7c673561e14cc4fbf1d812972 always
 

2. Always Be My Maybe

 
Kändiskock möter av en slump sin gamla kärlek, en misslyckad musiker som bor hos sin pappa, och gnistor uppstår igen. Begåvade Randall Park och Ali Wong både spelar huvudrollerna och har skrivit denna trevliga romcom med hejdlös gästroll av Keanu Reeves.
 
 

3. Between Two Ferns: The Movie

 
När Zach Galifianakis fantastiskt pinsamma och amatörmässiga ”talk show” blir långfilm är det briljant skämskudde med många skratt som resultat. Här ger han sig ut med sitt stackars TV-team för att hitta kändisar att intervjua – vänta in många roliga kändis-cameos.
 
 

4. The Breaker Upperers

 
Två kvinnor som en gång bedrogs av samma man har nu en framgångsrik firma där de tar betalt för att göra slut på dåliga förhållanden. Delikat, nyzeeländsk pärla som erbjuder en rad roliga sätt att avsluta relationer på – perfekt för båda nöjda och bittra singlar.
 
 

5. Catfight

 
Anne Heche och Sandra Oh, två underskattade skådespelare, får chansen att lysa i detta väldigt fysiska men även emotionella filmslagsmål. Två gamla collegeväninnor ryker ihop över sina klasskillnader och hamnar i en fight som vänder upp och ner på bägges liv.
 
Large c07d3c63d3ec0b1137d2d95b1ae7d611 dolemite
 

6. Dolemite is My Name

 
En medelålders, misslyckad komiker gör succé med titelkaraktären, en fräck hallick, och bestämmer sig för att göra film. Eddie Murphy blev rånad på en Oscarsnominering för den här verklighetsbaserad, njutbara hyllningen till eldsjälar som gör film till varje pris.
 
 

7. I Don’t Feel at Home in this World Anymore

 
Skruvad kombination av våldsam slapstick och mörk skildring av brist på medmänsklighet i den här svarta komedin med en alltid strålande Melanie Lynskey. Efter ett inbrott bestämmer hon sig för att hitta tjuvarna tillsammans med sin knäppa granne (Elijah Wood).
 
 

8. The Incredible Jessica James

 
En aspirerande pjäsförfattare i New York (Jessica Williams) försöker komma över en sprucken relation och finner en ny vän (Chris O’Dowd) som dumpats likväl. Välbekant romcom lyfts till oanade höjder av oemotståndliga fyndet Williams i huvudrollen.
 
 

9. Ingrid Goes West

 
Unika talangen Aubrey Plaza leder en perfekt ensemble i den här mörka satiren kring falska identiteter och statusjakter på sociala medier. Ingrid är en nyligen utsläppt mentalsjukhuspatient som nästlar sig in i livet hos sin idol, en känd Instagram-profil.
 
Large c07d3c63d3ec0b1137d2d95b1ae7d611 mindhorn
 

10. Mindhorn

 
En avdankad B-skådis får chansen att återuppliva sin paradroll från en populär snutserie från 1980-talet när en efterlyst mördare kräver kontakt. Fånig men riktigt kul brittisk pärla med fin ensemble där komiska geniet Julian Barratt sticker ut i huvudrollen.
 
 

11. Other People

 
Bitterljuv indie-dramakomedi med perfekt lagom doser av snyftmoment och förlösande humor. Homosexuell komediförfattare (Jesse Plemons) återvänder till sin hemstad för att ta hand om sin cancersjuka mamma (en strålande Molly Shannon).
 
 

12. Sorry to Bother You

 
En afro-amerikansk telefonförsäljare klättrar karriärstegen när han börjar använda sin ”vita” röst och befordras till den högre våningen där inget står rätt till. Lika briljant som skruvad samhällssatir med grymma skådespelare, fräckt soundtrack och oförutsägbar story.
 
Vilka Netflix-komedier vill du rekommendera?
| 21 mars 2020 12:00 |