Film

Skribent

Mats Karlsson

9 januari 2019 | 18:00

12 av de sämsta filmerna från 2018

Här är filmerna som fått lägst betyg av MovieZines skribenter.
Vi har redan korat 2018 års bästa filmer, men nu är det dags att utse filmerna som inte alls höll måttet. Filmmakarnas ambition må ha varit god, men slutresultatet blev bara så fel. Här är några av de sämsta filmer från året som gått.
 
The 15:17 to Paris
 
Clint Eastwoods film om en terrorattack på ett tåg berövades sin svenska biopremiär och när man hade sett filmen blev det mer förståeligt. "Ett tafatt manus som ofta liknar ett såsigt Lifetime-drama, komplett med sentimentala sekvenser tonsatta med manipulerande dramatisk musik", tyckte vår recensent.
 
 
Dog Days
 
Att få följa hundägare och deras fyrbenta vänner i Los Angeles lät säkert som en charmig idé. Dessvärre var det inte mycket som fungerade här: "Så påtvingat sockersöt att man behöver en dusch efteråt. En komedi för dig som tycker att en fjärtande hund är förstklassig humor", kunde man läsa i vår recension.
 
Escape Plan 2
 
Uppföljaren till Mikael Håfstöms "Escape Plan" som återigen handlar om en flykt från ett fängelse blev dessvärre ingen hit, tvärtom. Andreas Samuelson uppmanade läsarna att fly medan de kunde. Han summerar med att skriva: "En rörig, osammanhängande story gott om personlighetsbefriade karaktärer, torra skurkar och meningslösa twistar"
 
Fakiren som fastnade i ett skåp
 
Dramakomedin om en indier som har fått för sig att han har magiska krafter bjöd kanske inte på underhållning, men däremot bjöds det på "råcyniska gulligheter i överflöd", enligt vår recensent Jake Bolin.
 
 
Fifty Shades Freed
 
Den tredje och sista filmen om kärleksparet Christian Grey och Anastasia Steele. Skulle filmserien få en bra avslutning?  När MovieZines recensent Jonna Vanhatalo avslutar recensionen med "Nej, nej, nej" fick vi svaret på den frågan. Jonna poängterade att "en snygg bil som figurerar i ett antal scener har mer personlighet än samtliga karaktärer tillsammans".
 
Gotti
 
John Travolta som den välkända gangsterbossen Gotti lät inte alls som en dum idé på förhand, men något gick uppenbarligen snett på vägen. Vår recensent skrev: "Ordet tillgjort är alltför snällt för att beskriva denna skymf mot allt vad realistisk dialog heter". 
 
 
Hotel Artemis
 
I ett framtida Los Angeles får vi följa några kriminella när de checkar in på det hemliga sjukhuset Hotel Artemis. "Som publik checkar man ut mentalt från efter första kvarten och med facit i hand så borde jag ha vänt redan i dörren", skrev Jakob Åsell och sökandet efter vettigare hotell har redan inletts.
 
Hurricane Heist
 
Rob Cohens katastroffilm om en fräck kupp mitt under den värsta stormen i USA:s historia. Jake Bolin konstaterar i sin recension att detta blev "en shitstorm av gigantiska proportioner" och när man kommer till hans summering förstår man genast varför: ”En osannolikt usel film".
 
 
Johnny English Strikes Again
 
Den klantige agenten Johnny English är tillbaka för ett tredje filmförsök, yay! De orden sa inte chefredaktör Alexander Dunerfors, därmot fällde han följande dräpande omdöme som säger det mesta: "Om uppdraget var att tråka ut tittarna till döds, så förtjänar han medalj för väl utfört arbete". 
 
Lyckligare kan ingen vara
 
Årets stora romantiska komedi om fem par i olika generationer, som hade förhoppningen att locka alla jullediga till biograferna. Vi har dock en bättre titelförslag till filmen: "Pinsammare kan inget vara". Jag tror nog att ni fattar att denna rulle inte blev så kolossalt lyckad.
 
 
Mile 22
 
Radarparet Peter Bergs och Mark Wahlbergs actionthriller om en specialstyrka som ska smuggla ut en person sittandes på känslig information om rikets säkerhet. Dessvärre gick det mesta fel här och vår skribent summerade filmen som en "fullständigt intetsägande actionsoppa".
 
The Nun
 
En spinoff i "The Conjuring"-franchisen som precis som titeln antyder fokuseras filmen på nunnan vi fick bekanta oss med i James Wans "The Conjuring 2". Men vad gick egentligen fel? "I ivern att locka publik och börja räkna intäkterna så har man glömt att göra en film som är smart, intressant, vettig eller ens det minsta skrämmande".
 
Har någon av titlarna blivit oförtjänt sågad? Vilka filmer tyckte ni var sämst 2018? Kommentera nedan.
| 9 januari 2019 18:00 |