Klipp

Skribent

David Sjögren

18 november 2014 | 21:15

10 skådespelare som nästan dog under inspelning

Inte bara stuntmän lever farligt - några av Hollywoods största stjärnor har också riskerat sina liv för filmen.
Att skådespela handlar inte bara om att leverera repliker och ansiktsuttryck. I många fall krävs fysiska insatser där skaderisken ökar markant. Även om man i de flesta fall använder sig av stuntmän för att inte äventyra toppskådespelares säkerhet finns flera exempel på när storstjärnor tvingats göra det själva. Eller tvingats och tvingats - vissa vill ju göra det själva. Se bara på Tom Cruise, till exempel, som nyligen överträffade sig själv hängandes från ett flygplan.

Visste ni till exempel att Kate Winslet nästan drunknade på inspelningen av "Titanic", att Tom Hanks skar sig själv och riskerade blodförgiftning i "Cast Away" eller att "The Lone Ranger"-inspelningen dramatiserades av att Johnny Depp (med en fågel på huvudet) ramlade framför en häst? Detta och mycket mer i topp 10-videon nedan:


Vi bör alltså vara tacksamma för att Jackie Chan hoppar vidare, för att Michael J. Fox inte hängde sig själv, för att Aaron Paul kunde fortsätta koka meth och för att, eh… det kan bli fler "Expendables"-filmer? Toppar listan gör självklart gör-det-själv-mästaren själv i egen hög person, och han är ju som bekant odödlig.

Saknar ni någon på listan, sitter ni på några grymma nära-döden-anekdoter eller vill ni ifrågasätta sanningshalten i något exempel?

Kasta er in i kommentarsfältet nedan! (Ta hjälp av en stuntman om det behövs, men helst inte.)
| 18 november 2014 21:15 |