SPONSRAT

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

27 mars 2017 | 20:33

10 saker du kanske inte visste om komikern Pete Holmes i "Crashing"

Vem är egentligen stjärnan i Judd Apatows humorserie?
Om du inte har börjat än är det dags att titta på den nya komediserien "Crashing" på HBO Nordic. Den är till stor del baserad på komikern Pete Holmes upp-och nedgångar i karriären och till skillnad från andra serier som "Seinfeld" och "Louie" fokuserar den på det tuffa livet innan gigen börjar trilla in.

Kanske är du inte så bekant med vem Pete Holmes är, men låt oss upplysa dig om tio fakta som du kan briljera med i tv-soffan!

1. Precis som Pete i "Crashing" växte den riktige Pete Holmes upp i en evangelistiskt kristen familj och försöker fortfarande att inte vara för grov i sin komik, även om han lämnat församlingen nu.

2. Han är 198 cm lång.

3. Han gifte sig med sin första flickvän när han var 22 år gammal. De skilde sig när han var 28 och började satsa på standup-karriären.

4. Han har en podcast sedan 2011 kallad "You Made It Weird" där han bjuder in andra komiker för att öppet och personligt diskutera sex, komedi och religion. Hans favoritavsnitt är nummer 22 med Emily Gordon, som han på riktigt tror har hjälpt många förhållanden.

5. I college medverkade han i den kristna improvisationsgruppen The Sweaty-Toothed Madmen.

6. Brian Regan är hans största inspiration och favoritkomiker. 

7. "Crashing" är inte Petes första show. Förutom några komedi-specialer har han bland annat medverkat i "Conan" och "The Late Show with Jimmy Fallon", samt haft sin egen talk show "The Pete Holmes Show". Han skrev också manus till "Outsourced" och "I Hate My Teenage Daughter".

8. Han gör rösten till råttan Patrick i den bisarra komediserien "Animals" på HBO Nordic.

9. Pete är vegan, men fuskar ibland med sushi och varmkorv.

10. Han flög till Judd Apatows inspelning av "Trainwreck" för att pitcha idén till "Crashing", vilket uppenbarligen gick hem.

"Crashing" släpper ett nytt avsnitt varje söndag på HBO Nordic och har förnyats för en andra säsong.
| 27 mars 2017 20:33 |