SPONSRAT

Skribent

Jonna Vanhatalo

17 november 2016 | 17:00

10 frågor vi behöver få svar på i andra säsongen av "Gåsmamman"

Inför den andra säsongen av Gåsmamman listar vi allt du behöver veta och ställer de frågor som också du nu hoppas få svar på.
”Gåsmamman” är lite av en svensk ”Breaking Bad” i vilken vi får se till synes vanliga hederliga människor dras med i ett virrvarr av kriminalitet, mord och våld på grund av olyckliga omständigheter. 

Detta är en suveränt spännande svensk kriminalserie med en strålande Alexandra Rapaport i huvudrollen som stålmorsan Sonja Ek vars liv tar en helomvändning när hennes make och livskamrat mördas inför ögonen på deras unge son. Andra kända namn i rollistan är bland andra Tommy Körberg, Grynet Molvig och Gustaf Hammarsten. 

Om bara en vecka kommer den andra säsongen dra igång på C More. Så det är dags att friska upp minnet om vad som har hänt och spekulera i kring vad som kan vara på väg att hända.

1. Att Sonja gör i princip allt för att skydda sina barn vet vi, men var går hennes gräns (om hon nu har en) för vad hon är villig att offra av sig själv och sin egen lycka? 

2. Hur länge kommer lagen kunna skydda Sonja och henens barn nu när de är på flykt? Och om den inte kan det, finns det någon återvändo för Sonja till familjen hemmavid?

3. Sonjas egen far låg bakom mordet på hennes man. Är han helt iskall och beräknande och vad mer är han i så fall kapabel att göra? Eller på vilket sätt är han villig att, om möjligt, ställa saker och ting till rätta?

4. Vilken roll har Sonjas mor haft i allt som hänt genom åren? Och vilken roll kommer hon ha nu när exmaken och sonen sitter i fängelse, ena dottern är död och den andra på flykt?

5. Lukas var den som höll i pistolen som dödade Fredrik. Men han verkar också motsägelsefullt nog vara den som är mest lojal med Sonja. Är han möjligen någon för henne att trots allt lita på?

6. Magdas man Johan verkade minst sagt hämndlysten efter sin frus våldsamma död och ordentlig ursinnig på familjen Nordin. Vad hände med honom i slutet av säsong ett och vad kan han tänkas ställa till med i fortsättningen?

7. Och vad gäller Johan. Han verkade oskyldig men nog hade han ett lite väl gott öga till Nina när det begav sig och vad kommer hända mellan dem nu?

8. Det var säkert inte många som grät floder av sorg när den enerverande men ändå ömmande karaktären Stein dog. Men var han verkligen så ensam och vilsen mot slutet som han verkade, eller var det någon annan som ryckte i hans trådar?

9. Polismannen Emil Svensson är en annan något suspekt karaktär. Han verkar vara hyvens som få, men är minst sagt ihärdig. Vad är egentligen hans motiv?

10. Vi såg aldrig Bromans högra hand Barry dö. Lever han och kommer han hämnas det brutala mordet på sin chef?

Missa inte ”Gåsmamman” säsong 2 som startar den 24 november. Den första säsongen går att se på C More.


Vilka frågor vill ni helst ha svar på? Kommentera nedan.
| 17 november 2016 17:00 |