Film

Skribent

Alexander Kardelo

31 augusti 2021 | 17:00

10 filmer vi ser fram emot i september

Marvels nye superhjälte, Askungen i modern tappning och James Bonds återkomst är några av filmerna vi mest ser fram emot den kommande månaden.
Från stora rymdstrider i "Dune" till klaustrofobisk skräck i "Malignant" - filmmånaden september har något för de flesta. Här är de största filmerna som släpps på bio och streaming.
 
 
Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings - biopremiär 1 september
 
Efter "Avengers: Endgame" är Marvel Studios mer öppna för att ta risker, och introducera nya superhjältar för publiken. Shang-Chi är en ny bekantskap på bioduken, som med nävar av stål och mystiska ringar blandar kampsport med magi. Simu Liu står för fighterna medan Awkwafina levererar humorn.
 
 
Askungen - på Prime Video 3 september
 
Vad är väl en klassiker, om den inte tål att berättas om och om igen? Glöm Disneys versioner, här är det studion Sony som bjuder på en moderniserad och poppig saga om flickan som bara ville gå på bal. Nykomlingen Camila Cabello spelar mot bland andra Idina Menzel och Pierce Brosnan.
 
Large 1f052b0844e6c80a61d31cd8f4acd920 vinterviken 2021 trailer
 
Vinterviken - på Netflix 8 september
 
Mats Wahls ungdomsroman om förortskillen John-John och överklasstjejen Elisabeth filmades för första gången år 1996. Nu har historien om den svåra tonårskärleken uppdaterats till modern tid, och släpps snart till hela världen.
 
 
Malignant - biopremiär 10 september
 
Den okrönte skräckkungen James Wan har tidigare gett oss kalla kårar med filmer som "Insidious" och "The Conjuring". Här verkar han dock skruva till läbbigheterna ytterligare. Annabelle Wallis spelar kvinnan som plågas av visioner av hemska mord.
 
Large 1f052b0844e6c80a61d31cd8f4acd920 kate
 
Kate - på Netflix 10 september
 
Actionpackad thriller med Mary Elizabeth Winstead som hård och hämndlysten lönnmördare. När Kate blir förgiftad under ett uppdrag har hon mindre än 24 timmar på sig att hitta den skyldige. Av regissören till "The Huntsman: Winter's War".
 
 
Dune - biopremiär 15 september
 
Denis Villeneuve är mannen som inte kan göra en dålig film. Och när han nu tacklar en av sci-fi-litteraturens mest populära romaner är förväntningarna skyhöga. Medan ”Star Wars”-filmerna tar paus kan ”Dune” bli det där episka bioäventyret som stillar vår längtan efter storstäder i galaxen. Rollistan går inte av för hackor: Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson och Stellan Skarsgård är bara några av de stora namnen.
 
 
Everybody's Talking About Jamie - på Prime Video 17 september
 
Trailern ger starka feelgood-vibbar och vi hoppas att filmen lever upp till detta. Här möts "Billy Elliot" och "Priscilla öknens drottning" i en brittisk coming-of-age-komedi om fördomar, mobbning, lösfransar och peruker. Jamie är sextonåringen som inget hellre vill än att gå på skolbalen som dragqueen.
 
Large 50d953d8f41719dc29360eb59d433801 voyagers desktop bg
 
Voyagers - på dvd/bluray 20 september 
 
"Divergent"-regissören Neil Burgers nya sci-fi "Voyagers" är en av de där filmerna som aldrig fick biopremiär med anledning av pandemin. Trots stora namn som Colin Farrell och Tye Sheridan ombord, landar den nu istället på dvd/bluray och digitalt. Handlingen följer den unga besättningen på ett rymdskepp, som börjar ifrågasätta sitt uppdrag.
 
 
The Starling - på Netflix 24 september
 
Roliga Melissa McCarthy imponerade på oss i en nedtonad och dramatisk roll i "Can You Ever Forgive Me?" för några år sen. Nu får hon chansen igen, i filmen om en sorgtyngd kvinna som börjar bråka med en envis stare. Av Theodore Melfi, som tidigare regisserat "St. Vincent" och "Dolda tillgångar".
 
 
No Time to Die - biopremiär 30 september
 
007 är tillbaka! Behöver vi säga mer?
 
Vilken av månadens filmpremiärer ser du mest fram emot? Kommentera gärna.
| 31 augusti 2021 17:00 |