Film

Skribent

Erika Jarhed

6 februari 2023 | 10:25

Över 1 miljon svenskar har sett "Avatar: The Way of Water"

Bion är inte död. Svenskarna har vandrat till biograferna för att se "Avatar: Way of Water", frågan är om Cameron klarar att slå sig själv i rekord.
Avatar-uppföljaren har just nått över 1 miljon biobesök i Sverige! Det är första gången, sedan Disneys "Frozen 2" från 2019, som en film ses av så många svenskar på bio.
 
Hans van Rijn, chef för The Walt Disney Company i norden, är otroligt glad över siffrorna. 
 
- Att passera en miljon biobesök i Sverige är verkligen en milstolpe. Jag är otroligt glad och stolt över hur fint "Avatar: The Way of Water" har tagits emot av svenskarna.
 
 

"Avatar 2" utmanar nu "Titanic" på bio

 
"Avatar: The Way of Water" utmanar även nu "Titanic" sett till globala siffror. James Camerons största motståndare verkar helt enkelt vara han själv.
 
Just nu har "Titanic" tredjeplatsen över de mest inkomstbringande filmerna genom tiderna, och Avatar-uppföljaren börjar knappa in. På andraplats hittar vi "Avengers: Endgame" från 2019 och på första plats hittar vi återigen Cameron, med första "Avatar" från 2009.
 
I och med nypremiären av "Titanic" 10 februari lär det bli en spännande fajt mellan två James Cameron-filmer. Men den som är gladast av oss alla är nog Cameron själv.
 
Ska ni se nypremiären av "Titanic" på bio, eller stöttar ni hellre Avatar-uppföljaren?
| 6 februari 2023 10:25 |