Film

Skribent

Alexander Dunerfors

5 mars 2014 | 12:01

1,5 miljoner har sett "Hundraåringen"

Felix Herngrens komedi är nu det här årtusendets mest sedda svenska biofilm.

Biosuccén fortsätter: "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" har sedan premiären på juldagen 2013 setts av 1 502 619 biobesökare. Tack vare publikrusningen är filmen nu den största svenska biofilmen på den här sidan av millennieskiftet, ett rekord som fram tills nyligen hölls av Kay Pollaks "Så som i himmelen" (1 432 280 biobesök).

Regissören Felix Herngren kommenterar:

- Jag är sjukt glad att den fortfarande tuffar på så här. Jag vill ge ett stort tack till alla som masat sig hemifrån och sett filmen. Själv önskar jag att jag gick oftare på bio, det är en optimal filmupplevelse.

Den skruvade komedin kliver upp på DVD-hyllorna 30 april. "Hundraåringen" har också gått bra i de nordiska länderna och har snart biopremiär i Tyskland. 

Nu väntar vi på att höra om den påtänkta uppföljaren blir av. Robert Gustafsson berättade för MovieZine i vintras att han gärna spelar Allan Karlsson igen, och att det borde bli klart i sommar.

Tills vidare håller "Mamma Mia!" rekordet för 2000-talets mest sedda biofilm i Sverige. Över 1,8 miljoner såg ABBA-musikalen år 2008.

| 5 mars 2014 12:01 |