Wanderlust 2011

Komedi
USA
98 MIN
Engelska
Wanderlust poster

Synopsis

George och Linda är ett utarbetat, stressat Manhattan-par. När George förlorar jobbet återstår bara att flytta in hos Georges hemske bror i Atlanta. På väg dit råkar de hamna i Elysium, ett idylliskt samhälle befolkat av färgstarka karaktärer med ett annorlunda sätt att se på saker. Pengar? Kan inte köpa lycka. Karriär? Vem behöver det? Kläder? Bara om du vill. Är Elysium den nystart George och Linda behöver? Eller kommer det nya perspektivet på livet skapa fler problem än det löser?
Ditt betyg
2.4 av 192 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Wanderlust
DVD-premiär
25 juli 2012
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
United International Pictures
Längd

Recensent

Fredrik Adolvsson

25 juni 2012 | 11:01

Det går på tomgång

Paul Rudd. Jag älskar Paul Rudd. Och jag är även väldigt förtjust i Jennifer Aniston, en absolut underskattad skådespelare. Men man kommer inte långt med två bra skådespelare i huvudrollerna, om idéerna saknas, och goda idéer är något "Wanderlust" har ganska ont om.

De två spelar ett gift par vars liv inte har blivit riktigt som de tänkt sig. Hon hoppas ständigt mellan karriärer, kan aldrig bestämma sig, och hans karriär är på väg att ta en oväntad vändning i en negativ riktning. På väg till släktingar, i ett försök att komma på fötter igen, råkar de hamna hos en grupp människor som valt att leva utanför resten av civilisationen. Det är frigjort, idylliskt, och det är ont om regler utöver att vara sig själv. Att många bra. För ett par i kris, med ekonomiska problem, med jobbiga släktingar, kan denna tillvaro verkar väldigt lockande, men snart visar det sig att tillvaron passar en av våra hjältar bättre än den andra.

Problemet med idéerna är inte bara att de goda saknas, utan att upplägget knappast var speciellt lovande, eller lockande, till att börja med. Vilket inte behöver betyda problem. Jag är helt ointresserad av poker men gillar ändå "Rounders". Förstår inte grejen med någon som helst idrott och älskar "Rocky" i vilket fall. Och "Any Given Sunday". Och "Baseketball". Så problemet med "Wanderlust" är inte att historien saknar något som tilltalar mig, att den aldrig blir något som tilltalar mig fungerar däremot till dess nackdel. Det går liksom på tomgång.

Det är en extra besvikelse med tanke på hur mycket jag gillade David Wains (regissör och medförfattare tillsammans med skådespelaren Ken Marino) förra film, "Role Models", som var en rejält positiv överraskning för mig. Nu går vi alltså från inga förväntningar och neråt istället. Besviket.

Vad som räddar "Wanderlust" från ett totalt haveri är att det ändå finns ett hyfsat produktionsvärde. Bortsett från manus, ett habilt hantverk. Och det finns några enstaka kul scener, så långt kan jag sträcka mig, och åtminstone en riktigt rolig replik ("You're taking my infidelity and making it about you! Do you realize how selfish you sound?!"). Utöver dessa saknas dock saker att skratta åt.

Eller, för all del, att bry sig om. Även om här finns relationer och (idel förutsägbara) utvecklingar jag tar för givet det är meningen vi ska känna för. Skratta åt, med och känna för. Men nej. Bara besvikelser.

Då kommer man inte långt ens med Paul Rudd och Jennifer Aniston.

| 25 juni 2012 11:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Wanderlust