Vilse (1946)

2.6
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Liftaren Frank  kommer till en bensinstation i Kalifornien där han erbjuds jobb av ägaren Nick. Frank stannar dock mest pga Nicks attraktiva fru Cora. De två inleder ett förhållande och börjar planera att mörda Nick.
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
2.6 av 7 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
ozjeppe
Det är bara grundstoryn och en intrigfull knorr vid filmens rättegång som någorlunda räddar denna klassiker-besvikelse . Horribelt förlegad berättarstil och amatörtafflig dramaturgi, med en oövertygande kärleksaffär och ibland uruselt skådespeleri (Garfield är så stel bitivs att man häpnar... och polisen som pratar om katten är hysterisk dålig!) ... Fyll på med bitvis handen-för-pannan-dialog och tidstypiskt pompös stråkmusik, och du har nästan en självparodi på genren som förlöjligar chansen till seriös spänning. 

Hade man gjort den idag (OBS- har inte sett nyinspelningen från 1981) EXAKT scen för scen/dialog hade det framstått vilken klockren kalkon den är på sina ställen. Men visst, själva mallen för hårdkokt film noir finns där, som man ser blev inspiration för både bröderna Coen mfl. Och den ÄR ju underhållande i sin åkning mellan skrattretande självparodi och mordintrig-makandet. 2/5 får den för det.
David Brent
Riktigt vass noir-thriller som håller spänningen och intresset vid liv hela vägen! Lana Turner är en suverän femme fatale, lika vacker som farlig. Klockren fyra.

Relaterade filmer