Vi barn från Bahnhof Zoo (1981)

3.5
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
14-åriga Christiane bor med sin mamma i utkanten av Berlin. Hon är ensam, alienerad och trött på tillvaron. En kväll lär hon känna ett gäng ungdomar och får äntligen uppleva en samhörighet med jämnåriga. Det finns bara en nackdel: det som håller ihop gänget är droger. Först valium, sedan hasch och slutligen heroin. För att inte halka efter måste Christiane haka på - raka vägen till ett liv av sprutor och prostitution i trappuppgångar och trasiga toaletter på Berlins skitigaste bakgator.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Dahpet
En av mina absoluta favoritböcker när jag var i tonåren. Tyvärr faller filmen platt  i jämförelse. Som oftast är det svårt att filmatisera en sådan här stark/tung bok och många händelser och inte minst christianes egna tankar faller tyvärr bort.
3/5

(Om ni gillar filmen men inte läst boken rekommenderar ja ger att göra detta.)
David Brent
Det här var en riktigt stark film där vi får följa med den 14-årige Christiane F. när hon tar sina första trevande steg in i vuxenvärlden. Hon träffar kärleken och när killen börjar med tyngre droger så följer hon i hans fotspår för att försöka passa in och behålla killen hon älskar. De är båda helt övertygade om att de kan sluta med drogandet när de vill. Givetvis ser verkligheten annorlunda ut och vi får följa med dessa barn när de går ned sig mer och mer och hur desperata de blir för att få ihop pengar till nästa fix. 

En oerhört stark, tragisk, gripande och viktig film med fantastiskt spel av huvudrollsinnehavaren, Natja Brunckhorst. Det låter som en nattsvart film och det är det i stora delar, men det finns även lite hopp i den. Filmen väcker många tankar och känslor och rekommenderas starkt. Blir en fyra i betyg!
Micke
Mycket tragisk film blir en svag fyra på denna

Veckans populära filmer

Visa fler