Var inte rädd Långa Farbrorn (2011)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
I dag ska Lilla Anna och Långa Farbrorn titta på film. Lilla Anna vill titta på sina fem favoritfilmer av Lilla spöket Laban och hans vänner. Eftersom Långa Farbrorn är rädd för spöken vågar han inte titta även om Lilla Anna säger att det inte är ett dugg läskigt. Tillsammans med Lilla Anna får vi återuppleva spännande äventyr och bus med Laban, Labolina, Lillprins Bus och alla de andra på slottet Gomorronsol. Till slut förstår till och med den spökrädda Långa Farbrorn att filmerna inte alls är läskiga utan vågar sig fram för att titta. Som tur är har Lilla Anna även kvar en överraskning som hon har förberett till Långa Farbrorn och som hon vet att han kommer att gilla.
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
Läs recension
2.0 av 3 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: VAR INTE RäDD LåNGA FARBRORN

Spöket Labans charm biter än
I en tid då tecknade barnfilmer allt oftare fylls av smarta referenser och vuxenskämt så kan små barn alltid förlita sig på svenska, klassiska – och handritade – sagofilmer. ”Var inte rädd Långa Farbrorn” är en samling kortfilmer med Lilla spöket Laban och det finns gott om värme, charm och harmlös humor för de allra minsta.

Lilla spöket Laban är, för de som inte växt upp med Inger och Lasse Sandbergs barnböcker, ett snällt men mörkrätt spöke (vitt-lakan-typen) som bor med sin spökfamilj i ett mysigt slott och leker med sin bästa kompis lillprins Bus och deras hund.

Labans små äventyr handlar om allt från en övernattning i tält med läskiga spökhistorier till en fin middag med en efterrätt som inte går som väntat. Vi får även en avslutande historia med just Långa Farbrorn och Lilla Anna som tillsammans presenterar samtliga berättelser.

Med undantag för en kort, fnissig blinkning till ”Hamlet” så är det här en film för de små barnen till 100% men utan att det blir löjligt, naivt eller dumt. Karaktärerna är väletablerade och charmiga, och det finns subtila budskap som aldrig känns pretentiösa eller påklistrade. Och visst är det som vuxen svårt att värja sig mot nostalgin de fint ritade figurerna framkallar.

Vad Lilla spöket Laban har som många amerikanska animerade filmer saknar är en varm och jordnära stämning som små barn kan uppskatta. En härligt svensk, fånig igenkänningshumor och Maria Lundqvists kärleksfulla berättarröst gör den här mysiga barnfilmen till en fullträff för sin målgrupp. Ett måste för alla med barn under 5 år.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
VISA FLER EXTERNA RECENSIONER +
Senaste kommentarer
9881
usch... bara jag ser på bilden så känner jag att jag vill spy...
Greta
Haha, Mats nya favorit måntro? x)
Visa fler (3)

Veckans populära filmer

Visa fler