Undead 2003

Action Komedi Skräck
Australien
100 MIN
Engelska
Undead poster

Synopsis

Ett meteoritregn över en pittoresk australisk fiskeby förvandlar dess invånare till hungriga zombier. En liten grupp överlevande försöker att hitta en väg ut.
Ditt betyg
2.2 av 57 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Undead
DVD-premiär
15 oktober 2010
Språk
Engelska
Land
Australien
Längd

Recensent

Tobias Olofsson

1 januari 2008 | 00:00

Välgjord zombiefilm trots låg budget

I den lilla staden Berkeley lever dess befolkning i lycka och harmoni. Allt detta kommer att ändras. Efter att ha förlorat sin barndomsfarm bestämmer sig Rene, stadens lilla skönhet, att flytta in till storstan. Plötsligt börjar meteroider falla från himlen och sprida en sjukdom i den lilla staden. Människor börjar förvandlas till zombisar som hungrar efter människokött. Rene är fast i mardrömmen, hon lyckas hitta sin tillflyktsplats i en liten isolerad bondgård var stadens utböling, Marion, bor. Tillsammans med fyra andra tar dom upp striden mot dessa köttätare bara för att finna att det ligger mer än en sjukdom bakom det hela...

Det är väl själva historien som filmen utspelar sig omkring. Nu tänker väl dom flesta att det är ännu en zombierulle som man inte orkar gå att se men så är inte fallet. Tvillingarna Spierigs har verkligen lyckas med denna film, trots sin strama budget. Redan när filmen börjar känner man av den härliga atmosfären och måste bara kolla klart på den ca. 1 timme och 45 minuter långa filmen. Musiken är helt enkelt suverän, det är som att man kollar på sci-fi/mystik rulle, man skulle nästan kunna tro att det är Danny Elfman (The Simpsons, Spider-man) som har skrivit musiken. Det finns även en hel del "coola" repliker i sann Bruce Campbell (Evil Dead-serien) anda i filmen så ett gott skratt får man sig.

Skådespelarna kan man dock prata lite tyst om, dom är inte det bästa man kan få tag på men som alla vet är skådisar dyra. Men ju längre filmen håller på destå bättre sköter dom sig. Nog om det, skådisarna kanske inte är så bra men deras karaktärer är ändå häftiga och töntiga och passar in i filmen. Miljöerna är i riktig Tim Burton (Sleepy Hollow, Edward Scissorhands) stil, det vill säga att det är som om miljöerna är tagna direkt ur en saga, detta är delvis tack vare den stämningsfulla musiken.

Skådisarna drar ner på betyget men i allmänhet är det en film som alla kan se. Det är ingen splatterfilm, den är otroligt välgjord och förhoppningsvis så får man se mer filmer av "tvillingarna" i framtiden.

ONÖDIGT VETANDE Filmen tog cirka 2,5 år att göra och kostade 1 miljon AU dollar (ca. 650 000 amerikanska dollar) som bröderna tog ur egen ficka. Det är inte mycket pengar för en sådan här film. Hela filmen spelades in i Queensland i Australien.

Effekterna är gjorda på tvilling brödernas hem dator, en liten replik från en av bröderna: “We had a 600MHz Pentium III and the rendering took something like 11 hours per frame. Then it would crash sometimes and we’d have to start the shot over. Needless to say, I’ve switched to Mac.”

Den vann pris för bästa film på Melbourne International Film Festival.

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Undead
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu