Turbo Kid (2015)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
I en postapokalyptisk framtid möter en ung ensamvarg en mystisk flicka. De blir vänner, tills den sadistiske ledaren av ödemarken, Zeus, kidnappar henne. Pojken måste nu trotsa sina rädslor och bege sig till ödemarken för att utrota ondskan som råder där och rädda flickan.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: TURBO KID

Superhjältar, robotar och splatter i härlig 80-talshyllning
I en post-apokalyptisk framtid får en ung man chansen att rädda världen från en ondskefull skurk… Det hade kunnat vara valfri B-film från 80-talet men här finns även en glimt i ögat såväl som gott om splatter.
Åh, det ljuva 80-talet. Filmunderhållning behövde inte vara så invecklat. Det enda som egentligen behövdes var en charmig hjälte, en ond skurk, en vacker flicka, roliga effekter och en hel, del våld. Skalar man bort den överflödiga sexismen och machoattityden så har du ”Turbo Kid”.

Den här kanadensisk-nyzeeländska pärlan bygger på en kortfilm av den långfilmsdebuterande regitrion, som även spelar roller i filmen. Inte bara en hyllning till 80-talsfilm i sig utan även superhjältar, post-apokalyptiska framtidsrullar och splatter. Allt med liten budget men stort hjärta.

Fyndet Munro Chambers anammar perfekt den serietidningsälskande nörden som får chansen att själv bli superhjälte när den ondskefulle Zeus (alltid sevärda B-filmsikonen Michael Ironside) hotar omgivningen. Vid sin sida har han en charmig robot med skinn på näsan och en Indiana Jones-liknande hårding.

”Turbo Kid” är ingen parodi men tar sig inte heller på allt för stort allvar. Brist på hög budget (som vanligtvis krävs för en mer modern variant av denna slags film) kompenseras galant av en träffsäker glimt i ögat. Rekvisitan är av typen ”man tager vad man haver” (vilket passar utmärkt för en ”Mad Max”-liknande framtidsvision) och splattereffekterna är på fin tidig-Peter Jackson-nivå.

Möjligen blir det lite för simpelt. Varken energin eller uppfinningsrikedomen håller inte riktigt hela vägen. Men tråkigt har man aldrig. Turbo Kid är en hjälte som skulle få vilken serietidningsnörd att klappa händerna av glädje. Och hur kan man inte älska den catchiga synthmusiken?
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Lazykixx
Inget mästerverk direkt, men riktigt underhållande!
Anders Falun
Lättsam hyllning till genrefilm från 80-talet där allt från Mad Max till splater slask får plats. Ironisk men aldrig respektlöst men snudd på smaklöst men samtidig med snygga blinkningar ( Water is people ) och sofistiketade hyllningar till favorit filmer. Bättre än kung Fury och emellan åt riktigt välgjord men nästan lite för självreflexiv för sitt eget bästa och lite för lustig. ironside är skoj att se igen med golfklubba och napolion manér , en klart underskattad om än överspelande skådespelare. Försök att räkna alla filmiska blinkningar till klassiska filmer ..... bra underhållning om än med smet och slask men en rejäl portion charm och kanske mest för oss som är fans av genren

Veckans populära filmer

Visa fler