Trasdockan (1955)

3.6
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Film noir-klassiker som utspelar sig i West Virginia under depressionen. Ben Harper rånar en bank men får polisen efter sig. Innan han arresteras gömmer han bytet på ett listigt ställe och får sin lilla dotter och son att hålla tyst. I fängelset råkar dock Harper själv nämna bytet för den fängslade predikanten Harry Powell (Robert Mitchum i sin paradroll). Powell är en farlig sol-och-vårare och en riktigt ful fisk. Väl ute ur fängelset, ger han sig genast av till Harpers familj för att under falska förespeglingar nästla sig in där och hitta pengarna, och han låter ingenting stå i sin väg.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
ozjeppe
En av tiden rejält ifrånsprungen s.k. klassiker som idag känns som en simplistisk, farsartad, nästan slapstick-variant på Hans & Greta. Mitchum är ju skön att skåda, men överspelar såpass att spänningen försvinner. Släng in en massa jönsig söderslang-dialog, ett missat tillfälle till dramatisk final och ett kletsmörigt halleluja-budskap i slutet - och vips har du en förlegad, överhypad historia med väldigt fint foto! 2/5 betyder det i betyg.
Phip
Hade också problem med vissa delar och ibland var det lite rörigt. Robert Mitchum är det tveklös bästa med filmen, han gör en riktigt bra insats! En 3/5.
JVF
En hel del överspel och man kunde höjt det psykologiska spelet ett snäpp. Med några små förändringar hade spänningen varit ännu mer påtaglig. I övrigt är det en riktigt bra film där framför allt fotot, musiken och ljussättningen sticker ut.
Visa fler (4)

Veckans populära filmer

Visa fler